Global NCAP: ανασφαλή τρία ινδικά Suzuki με ένα μόλις αστέρι !

Κάποτε γελούσαμε με την παθητική ασφάλεια των κινέζικων μοντέλων. Κι όταν λέμε κάποτε, δεν εννοούμε πολύ παλιά αλλά μόλις πριν 2-3 χρόνια. Κι όμως, σήμερα κάποια made in China μοντέλα είναι από τα ασφαλέστερα στην κλάση τους. Μάλιστα, το 2021, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που δοκίμασε ο οργανισμός Euro NCAP ήταν κινέζικο! Οι Ινδοί όμως φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει μαθήματα από τους γείτονές τους. Το Global

(NCAP) αξιολόγησε τέσσερα αυτοκίνητα που προορίζονται αποκλειστικά για την ινδική αγορά κι ενώ το ένα απέδωσε σωστά, τα υπόλοιπα τρία έλαβαν μόνο ένα αστέρι.

Το Mahindra Scorpio-N απέσπασε βαθμολογία πέντε αστεριών για την προστασία ενήλικων επιβατών με 29.25 βαθμούς με άριστα το 34. Ωστόσο, κέρδισε τρία αστέρια για την προστασία των παιδιών λόγω της έλλειψης ζωνών ασφαλείας τριών σημείων, οπότε και βαθμολογήθηκε με 28.93 βαθμούς σε σύνολο 49. Το υπό αξιολόγηση όχημα είχε τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας με δύο μετωπικούς αερόσακους κι ABS.

«Το Global NCAP συγχαίρει τη Mahindra για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή της στην ασφάλεια, πετυχαίνοντας πέντε αστέρια για την προστασία των ενηλίκων επιβατών στο πλαίσιο των νέων, πιο απαιτητικών πρωτοκόλλων δοκιμών πρόσκρουσης», δήλωσε ο Alejandro Furas, Γενικός Γραμματέας του Global NCAP.

Τα μοντέλα Maruti Suzuki τα πήγαν πολύ χειρότερα. Το Swift απέδωσε καλύτερα από την τριάδα του ενός αστεριού για την ασφάλεια ενηλίκων και παιδιών. Έλαβε 19.19 βαθμούς για την αξιολόγηση ενηλίκων και 16.68 για παιδιά.Με 20.03 βαθμούς, το Maruti Suzuki S-Presso τα πήγε λίγο καλύτερα στη δοκιμή ασφάλειας ενηλίκων, αλλά πολύ χειρότερα στην αξιολόγηση παιδιών με μόλις 3.52 βαθμούς, οπότε και δεν έλαβε αστέρια.

Τέλος, το  Maruti Suzuki Ignis έλαβε μόνο ένα αστέρι ασφαλείας για ενήλικες και μόνο 16.48 βαθμούς. Στην αξιολόγηση παιδιών, σημείωσε 3.86 πόντους, με αποτέλεσμα να έχει κι αυτό μηδενικό αστέρι. Τα μοντέλα Maruti Suzuki έχουν δύο μετωπικούς αλλά όχι πλευρικούς αερόσακους, ούτε καν προαιρετικά. Επίσης, το Global NCAP διαπίστωσε ότι αυτά τα οχήματα είχαν ασταθή δομή αμαξώματος κατά τη διάρκεια της πρόσθιας δοκιμής πρόσκρουσης.

«Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι ο κατασκευαστής με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ινδία, η Maruti Suzuki, εξακολουθεί να προσφέρει μοντέλα με τέτοια κακή απόδοση, τα οποία δε διαθέτουν καν ορισμένα βασικά συστήματα ασφαλείας στους καταναλωτές στην Ινδία ως προαιρετικό εξοπλισμό», δήλωσε ο Furas.

The post Global NCAP: ανασφαλή τρία ινδικά Suzuki με ένα μόλις αστέρι ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα