F1: η συμφωνία της Porsche με τη Red Bull είναι επίσημα νεκρή

Η επιστροφή της Porsche στη F1 φαίνεται να έχει σταματήσει στο pit lane μετά την αποκάλυψη της εταιρίας ότι οι συνομιλίες με τη Red Bull για συνεργασία έχουν ναυαγήσει. Ο Γερμανός κατασκευαστής ήλπιζε να ξαναμπεί στον κόσμο των αγώνων Grand Prix το 2026 μαζί με την αδελφή εταιρεία

Audi μετά από περισσότερες από έξι δεκαετίες. Το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής εταιρίας VW είχε ήδη εγκρίνει τα σχέδια F1 και των δύο ομάδων νωρίτερα φέτος κι η Porsche βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Red Bull για να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αλλά τώρα η Porsche επιβεβαίωσε τις φήμες ότι η συμφωνία δε θα προχωρήσει, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο η Audi έχει επιβεβαιωμένη θέση στο grid.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG κι η Red Bull GmbH είχαν συνομιλίες για την πιθανότητα εισόδου της Porsche στη Formula 1. Οι δύο εταιρίες έχουν πλέον καταλήξει από κοινού στο συμπέρασμα ότι αυτές οι συνομιλίες δε θα συνεχιστούν πλέον», ανέφερε η Porsche σε δήλωσή της. «Η προϋπόθεση ήταν πάντα ότι μια συνεργασία θα βασιζόταν σε ισότιμη βάση, η οποία θα περιλάμβανε όχι μόνο μια συνεργασία παροχής κινητήρας αλλά μια κοινή ομάδα. Αυτό δεν μπορούσε να επιτευχθεί».

Αλλά η Porsche διευκρίνησε ότι η κατάρρευση αυτών των συνομιλιών δεν σήμαινε το τέλος των φιλοδοξιών της στη F1. «Με τις οριστικές αλλαγές των κανόνων, η Formula 1 παραμένει ένα ελκυστικό περιβάλλον για την Porsche, το οποίο θα συνεχίσει να εξετάζεται», συνεχίζει η δήλωση. Η Porsche φέρεται να ήθελε να δώσει το δικό της όνομα στον κινητήρα Red Bull του 2026 που αναπτύσσεται επί του παρόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο κι ήθελε επίσης μερίδιο 50% στη λειτουργία της Red Bull F1. Φαίνεται όμως ότι η Red Bull δεν ήταν έτοιμη να παραχωρήσει τόσο μεγάλο έλεγχο κι επίσης φοβόταν ότι δε θα ήταν σε θέση να αντιδράσει γρήγορα στα γεγονότα με την Porsche να προσπαθεί να επιβεβαιώσει το δικό της πιο αργό, πιο συμβατικά εταιρικό στιλ διαχείρισης.

«Η Porsche είναι μια εξαιρετική μάρκα, αλλά το DNA είναι αρκετά διαφορετικό», είπε ο Christian Horner της Red Bull στο Motorsport. «Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συζήτησης κατέστη σαφές ότι υπήρχε στρατηγική αδέσμευση».

The post F1: η συμφωνία της Porsche με τη Red Bull είναι επίσημα νεκρή appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα