75χρονος ονειρευόταν να ξεπεράσει τα 320 με βελτιωμένο GT-R

Μπαστουνάκι, κάνα χαμομήλι χωρίς πολλή ζάχαρη. Μια βόλτα μέχρι το καφενείο ή το ΚΑΠΗ, τι άλλο να κάνεις στα 75 σου; Άντε να πας το εγγονάκι μέχρι τα Αγγλικά. Ο Barry Bigwood όμως δεν είναι ο μέσος 75χρονος. Περήφανος ιδιοκτήτης ενός Nissan GT-R του 2012, δεν ήταν ικανοποιημένος από τη δύναμη όταν ήταν εντελώς εργοστασιακό. Ως εκ τούτου, το έστειλε από τη Νότια Αφρική στην Αγγλία για να το βελτιώσουν εκτενώς το 2015. Ο V6 υπερκυβίστηκε στα 4.1

λίτρα, αντί για 3.8, με τον κόφτη να ανεβαίνει στις 8.000 σαλ. και καθώς πλέον λειτουργεί με αιθανόλη, ο Bigwood εκτιμά ότι ο κινητήρας πλέον αποδίδει περίπου 1.200 ίππους. Προκειμένου να διαχειριστεί την επιπλέον ισχύ, το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου έχει επίσης τροποποιηθεί εκτενώς. Διαθέτει straight-cut γρανάζια, που το καθιστούν ικανό να αντέχει ως 2.000 ίππους.

Όσο το αυτοκίνητο ήταν ακόμα στην Αγγλία, διένυσε το 400άρι σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, χρόνο αντίστοιχο του Model X Plaid των 1.020 ίππων. Αυτό ήταν αρκετό για να νικήσει μια Bugatti σε αγώνα dragster, κάτι που ευχαρίστησε πάρα πολύ τον Bigwood. Τώρα πιστεύει ότι θα πρέπει να είναι ακόμα πιο γρήγορο από τότε. Ποτέ όμως δεν είχε πραγματικά την ευκαιρία να βιώσει όλη τη δύναμη του GT-R μέχρι την τελική του.

«Δε βάζω κόντρες», εξηγεί ο Bigwood, «αλλά κάνω πού και πού καμιά αταξία». Πρόσφατα, αποφάσισε να οδηγήσει 800 χιλιόμετρα μέχρι το αεροδρόμιο του Uppington, του οποίου ο αεροδιάδρομος έχει μήκος σχεδόν 5 χιλιόμετρα και να δει τι ταχύτητα μπορεί να αναπτύξει εκεί μέσα. Αν κι η αρχική του επιδίωξη ήταν να ξεπεράσει τα 200 μίλια (322 χλμ/ώρα), στο βίντεο βλέπουμε ότι έφτασε τα 351. Λογικά, τώρα θα νιώθει 15-20 χρόνια νεότερος.

The post 75χρονος ονειρευόταν να ξεπεράσει τα 320 με βελτιωμένο GT-R appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα