Citroën Grand C4 SpaceTourer: τα πολυμορφικά αργοπεθαίνουν!

Η κατάργηση του Grand C4 SpaceTourer υπονοήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 από τον CEO της Citroën, Vincent Cobée. Τώρα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα, με το τελευταίο μοντέλο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στο Vigo της Ισπανίας τον Ιούλιο του 2022. Αυτό θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση των τρεχουσών παραγγελιών, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να παραγγείλετε ένα καινούριο

Grand C4 SpaceTourer.

Το μοντέλο προέρχεται από το Grand C4 Picasso δεύτερης γενιάς που παρουσιάστηκε το 2013, έλαβε ένα ήπιο facelift το 2016 και μετονομάστηκε σε Grand C4 SpaceTourer το 2018. Το μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 είναι η μεγαλύτερη επταθέσια παραλλαγή του C4 Picasso / C4 SpaceTourer που σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2020. Είναι απόγονος μιας μακράς σειράς από MPV της Citroën, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων Evasion (1994-2002) και C8 (2002-2014), των compact Xsara Picasso (1999-2012) και C4 Picasso (2006-2020) και του μικρότερου C3 Picasso (2009-2019).

Ενώ το C4 SpaceTourer δεν θα αποκτήσει νέα γενιά, η Citroën έχει ήδη μερικές εναλλακτικές λύσεις για όσους δίνουν προτεραιότητα στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία. Αυτά περιλαμβάνουν το πρόσφατα ανανεωμένο C5 Aircross SUV, τη ναυαρχίδα C5 X και τα ηλεκτροκίνητα ë-Berlingo και ë-SpaceTourer. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει και τρίτη σειρά καθισμάτων, μόνο τα δύο τελευταία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα κι η αποκλειστική διαθεσιμότητά τους ως EV (και μάλιστα με μικρή αυτονομία), περιορίζει τις επιλογές των αγοραστών.

Η απόφαση της Citroën να τερματίσει την παραδοσιακή σειρά πολυμορφικών ακολουθεί μια αυξανόμενη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της φθίνουσας δημοτικότητας έναντι των crossover αμαξωμάτων. Τα μόνα μοντέλα που έχουν απομείνει στην αγορά είναι το Renault Scenic και το Volkswagen Touran, τα οποία πιθανότατα θα αποσυρθούν μετά το τέλος του κύκλου ζωής της τρέχουσας γενιάς τους.

The post Citroën Grand C4 SpaceTourer: τα πολυμορφικά αργοπεθαίνουν! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα