BYD Dolphin: κινέζικο ID.3 με 29.990 € προ επιδότησης, ως 427 χλμ

Το BYD Dolphin είναι ένα μοντέλο που στοχεύει απευθείας το ID.3 κι ελπίζει να του κόψει πωλήσεις χάρη στην επιθετική τιμολογιακή του πολιτική. Θα ξεκινά από τα 29.990 € στην ηπειρωτική Ευρώπη προ επιδότησης και θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις: Active, Boost, Comfort και Design. Οι πρώτες δύο διατίθενται με μπαταρία 44.9 kWh, με την Active να αποδίδει 95 ίππους και να έχει αυτονομία 340 χιλιόμετρα, ενώ η Boost ανεβάζει την απόδοση στους 180 ίππους αλλά μειώνει την

αυτονομία στα 302 χιλιόμετρα.

Οι Comfort και Design αποκτούν μεγαλύτερη μπαταρία 60.4 kWh με αυτονομία 427 χιλιόμετρα κι έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 309 Nm ροπής. Με αυτόν τον κινητήρα, το Δελφίνι μπορεί να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ/ώρα σε 7.0 δευτερόλεπτα. Στις ανώτερες εκδόσεις του, το BYD Dolphin μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως και 88 kW, με το 0-80% να απαιτεί περίπου 29 λεπτά. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν τέσσερα mode οδήγησης: Sport, Normal, Economy και Snow.

Το εσωτερικό του Dolphin έχει κάποιες λεπτομέρειες που εμπνέονται από το υδάτινο θέμα, με πολλές καμπύλες στο ταμπλό που θυμίζουν κυματισμό και τα χερούλια των θυρών, που στέλεχος της εταιρίας υποστηρίζει ότι έχουν κάτι από το σχήμα ενός δελφινιού και κάνουν πιο ανάλαφρη την καμπίνα. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μια περιστρεφόμενη οθόνη αφής 12.3 ιντσών, αντλία θερμότητας και μια σειρά τεχνολογιών ασφαλείας, όπως lane assist κι adaptive cruise control. Περιλαμβάνεται επίσης μια κάμερα 360 μοιρών. Τα κορυφαία Comfort αποκτούν πανοραμική ηλιοροφή, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και vehicle-to-load φόρτιση. Οι τιμές για αυτό το μοντέλο ξεκινούν από τα 37.690 €.

Θα υπάρχει μια ευρεία γκάμα εξωτερικών χρωμάτων για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένης της προαιρετικής διχρωμίας, στην προσπάθεια της μάρκας να αυτοπροσδιοριστεί ως ημι-premium στο ίδιο επίπεδο με την Kia και τη Hyundai. Με μήκος 4.290 χιλιοστά, το νέο BYD Dolphin είναι 30 χιλιοστά μακρύτερο από το Volkswagen ID.3 σε μέγεθος, αλλά με 345 λίτρα, ο χώρος αποσκευών του υπολείπεται κατά 40 λίτρα αυτόν του γερμανικού μοντέλου. Η κινέζικη εταιρία δηλώνει ότι κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος από τους εσωτερικούς χώρους, χάρη στο μεταξόνιο των 2.770 χιλιοστών (πανομοιότυπο με του ID.3). Οι πιο μερακλήδες της οδήγησης πάντως θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού το Δελφίνι είναι προσθιοκίνητο, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του εκ Γερμανίας. Οι παραδόσεις του Dolphin στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

The post BYD Dolphin: κινέζικο ID.3 με 29.990 € προ επιδότησης, ως 427 χλμ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα