Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #52

Τη δεκαετία του 1990, πολλά αγωνιστικά μετατράπηκαν σε αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας. Η Porsche 962CR Schuppan είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της τάσης και τώρα, ένα από αυτά τα σπάνια θηρία θα μπορούσε να γίνει δικό σας. Οι Porsche 956 και 962 θεωρούνται από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών. Συνολικά σημείωσαν 17 νίκες σε διάφορες διοργανώσεις αντοχής. Η 962 νίκησε στο Le Mans το 1986 και το 1987 και στο τιμόνι της βρέθηκε κι ο οδηγός

της Porsche, Vern Schuppan (νικητής το 1983 με την 956). Την λάτρεψε τόσο πολύ που στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αποφάσισε να τη μετατρέψει σε μοντέλο δρόμου για να μπορεί ο κόσμος να την απολαμβάνει κι εκτός πίστας. Κατασκεύασε συνολικά έξι αυτοκίνητα, με την υποστήριξη ενός ιαπωνικού επενδυτικού ομίλου. Ήλπιζαν ότι θα κατασκεύαζαν 50 αυτοκίνητα, αλλά με ζητούμενη τιμή 770.000 £ δε θα ήταν ποτέ εύκολο να βρουν τόσους αγοραστές. Τώρα, ένα από αυτά είναι προς πώληση στο Bingo Sports.

Γνωστή ως 962CR Schuppan, η έκδοση δρόμου διαθέτει έναν twin-turbo flat-six 3.3 λίτρων στο πίσω μέρος. Αποδίδει 600 ίππους που στέλνονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κλασικού χειροκίνητου πέντε σχέσεων, όλα εδράζονται σε ένα αγωνιστικό μονοκόκ πλαίσιο με αμάξωμα από ανθρακονήματα.

Οι ίδιες οι αναλογίες του αυτοκινήτου καθιστούν προφανές ότι δε σχεδιάστηκε έχοντας κατά νου την πολιτική χρήση. Για να μπεις μέσα πρέπει να είσαι πολύ γυμνασμένος κι ευλύγιστος, αφού θα πρέπει να σκαρφαλώσεις πάνω από ένα βαθύ και φαρδύ μαρσπιέ. Αν πάντως καταφέρετε να βρεθείτε στη θέση του οδηγού, θα διαπιστώσετε ότι η εμπειρία της οδήγησης δεν είναι τόσο άγρια όσο στην αγωνιστική 962. Τα ελατήρια και τα αμορτισέρ αντικαταστάθηκαν με πιο μαλακά, ώστε να τα βγάζουν πέρα με τις λακούβες και τις ανωμαλίες των πραγματικών δρόμων. Το εσωτερικό είναι επίσης ντυμένο με δέρμα για να προσφέρει μια ελάχιστη πολυτέλεια κι άνεση στους αγοραστές που θα έδιναν ένα κάρο χρήματα και δεν περίμεναν να αντικρίσουν ένα σπαρτιάτικο εσωτερικό. Όχι πως πολλά από τα χειριστήρια μες στην καμπίνα δε θυμίζουν από πού κρατάει η σκούφια της Schuppan.

Δεν είναι το αυτοκίνητο που θα πάτε για τα ψώνια σας: η ιδανική χρήση είναι να την οδηγήσετε μέχρι την πίστα, να σπάσετε πλάκα με ό,τι βρεθεί στο διάβα σας εκεί μέσα και να γυρίσετε το βράδυ στο σπίτι οδικώς. Αφού μπορούσε να κυριαρχεί στο Le Mans, προφανώς μπορεί να το κάνει παντού. Η αγγελία δεν αναφέρει τιμή, αλλά δεδομένου ότι είναι μία από τις έξι Le Mans Porsche δρόμου, μόνο ένα γνωμικό μάς έρχεται κατά νου: if you have to ask, you can’t afford it!

The post Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #52 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα