A110 R Le Mans: με 140.000 €, αγοράζετε κι έναν γύρο στο Le Mans

Η Alpine γιορτάζει την 100ή επέτειο του αγώνα αντοχής 24 Ώρες του Le Mans με ένα επετειακό μοντέλο εξοπλισμένο με ό,τι πιο ελαφρύ κι αεροδυναμικό έχει η γαλλική μάρκα στο οπλοστάσιό της. Μόλις 100 A110 R Le Mans θα παραχθούν κι η έμπνευση θα αντληθεί από τη δική της ιστορία στη θρυλική εκδήλωση. «Αυτή η εμβληματική περιορισμένη σειρά ακολουθεί τα θρυλικά βήματα της GTA Le Mans, συνδυάζοντας την εξελιγμένη αεροδυναμική με μια απίστευτη αναλογία κιλών ανά ίππο,

όπως έκανε η Alpine M63, η πρώτη Alpine που αγωνίστηκε στο Le Mans το 1963», δήλωσε ο Emmanuel Al. Nawakil, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων. «Η A110 R Le Mans είναι η πιο ακραία A110 και τιμά τον πιο ακραίο αγώνα».

Το περιορισμένο μοντέλο βασίζεται στην A110 R, η οποία είναι ήδη προικισμένη με εξαιρετικές επιδόσεις. Μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3.9 δευτερόλεπτα και θα συνεχίσει μέχρι τα 285 χλμ/ώρα αν βρεθεί σε μια αρκετά μεγάλη ευθεία, όπως η Mulsanne για παράδειγμα. Για να γίνει ακόμα πιο σταθερή σε ευθείες όπως αυτή, η Alpine A110 R Le Mans έχει στήσιμο ειδικά μελετημένο για υψηλές ταχύτητες. Η γαλλική εταιρία αναφέρει το “Road & Track chock”, μια καινοτομία που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Alpine και σκληραίνει το αυτοκίνητο κατά 5%, για καλύτερη σταθερότητα σε μεγάλες ευθείες.

Όπως κι η A110 R, η έκδοση Le Mans έχει οροφή, τροχούς, μονοκόκ πλαίσιο και bucket καθίσματα της Sabelt από ανθρακονήματα. Το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης προσθέτει μια αεροτομή από το ίδιο υλικό, για να θυμίζει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που διαγωνίζονται στο Circuit de la Sarthe κάθε χρόνο. Το μοντέλο έρχεται επίσης σε ένα μοναδικό χρώμα. Βαμμένο λευκό με μια διπλή λεπτή μπλε αγωνιστική λωρίδα να διατρέχει το κέντρο των ανθρακούχων εξαρτημάτων του αυτοκινήτου, συμπληρώνεται από μπλε πτερύγια στο πίσω φτερό. Το μπλε θέμα συνεχίζεται στους τροχούς με μια μπλε ράγα στην περίμετρό τους και μπλε δαγκάνες των φρένων.

Για να δελεάσουν περαιτέρω τους αγοραστές, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της A110 R Le Mans θα συμμετάσχουν στο “Band of Racers” της Alpine και θα τους δοθεί αποκλειστική πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Alpine Elf Endurance Team στο Le Mans το 2024. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να κάνουν έναν γύρο της πίστας το πρωί πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Αλλά τέτοια προνόμια δεν είναι ποτέ φθηνά: η Alpine A110 R Le Mans ξεκινά από τα 140.000 € κι οι παραγγελίες ανοίγουν σήμερα.

The post A110 R Le Mans: με 140.000 €, αγοράζετε κι έναν γύρο στο Le Mans appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα