Alpine A110: με 500 ίππους στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak

Μπορεί το γαλλικό μοντέλο να μην εισάγεται στην Αμερική, όμως μια Alpine Α110 θα συμμετάσχει φέτος στην ανάβαση του Pikes Peak στις ΗΠΑ. Η πρώτη είσοδος της Alpine στο Pikes Peak International Hill Climb είναι μια κοινή προσπάθεια με την αγωνιστική ομάδα Signatech για την εξέλιξη μιας αγωνιστικής A110 που θα τρυπήσει τα σύννεφα στις 25 Ιουνίου.

Το σκληροπυρηνικό κεντρομήχανο μοντέλο έχει ήδη δοκιμαστεί στο Lurcy-Lévis και θα υποβληθεί σε δύο πρόσθετες δοκιμές στη νότια Γαλλία πριν κατευθυνθεί στο Colorado Springs για τον αγώνα. Η διαδρομή έχει μήκος 19,930 χιλιόμετρα και 156 στροφές. Η εκκίνηση γίνεται στα 2.865 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας (σχεδόν όσο είναι η κορυφή του Ολύμπου) και τελειώνει 1.440 μέτρα ψηλότερα.

Τι το ιδιαίτερο έχει η A110 Pikes Peak; Καταρχάς, τεράστια αεροδυναμικά βοηθήματα. Πριν γκρινιάξετε ότι πλήττουν το κομψό αρμονικό της αμάξωμα, να διευκρινήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό κι ότι δεν πρόκειται να περάσουν σε κάποια έκδοση παραγωγής. Αυτό που θα μπορούσε να διατεθεί ως έξτρα (αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πληροφόρηση για κάτι τέτοιο) είναι τα καπάκια για τις ζάντες. Θυμίζουμε ότι η Porsche ήδη πουλάει τέτοια αξεσουάρ για τα σκληροπυρηνικά της μοντέλα με σκοπό να ροκανιστούν τα τελευταία δέκατα στην πίστα.

Στη συνέχεια, υπάρχουν αλλαγές που δεν μπορούμε να δούμε. Ο κινητήρας αποδίδει τώρα 500 ίππους, σημαντική αύξηση από τους 300 της πιο γρήγορης έκδοσης δρόμου της Alpine. Το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 1.8 λίτρων είναι κοινό με το Renault Megane RS κι αποδίδει 340 Nm ροπής που στέλνονται στους πίσω τροχούς. Αν και πρόκειται για ένα ήδη ελαφρύ μοντέλο, η Alpine κατάφερε να μειώσει το βάρος του αγωνιστικόυ στα 950 κιλά.

Αν είστε λάτρης του μικροκαμωμένου γαλλικού μοντέλου, σας προσκαλούμε να διαβάσετε τις εντυπώσεις ενός κατόχου, ο οποίος αντικατέστησε την 911 με τον λιλιπούτειο Γαλάτη (μέρος 1 και μέρος 2).

The post Alpine A110: με 500 ίππους στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα