To Nurburgring θεσπίζει κατώτερη τελική ταχύτητα στα 130 χλμ/ώ

Η πίστα του Nurburgring στη Γερμανία ανακοίνωσε νέους κανονισμούς για τις ημέρες κοινού, συμπεριλαμβανομένης της ελάχιστης τελικής ταχύτητας των 130 χλμ/ώρα για οποιοδήποτε αυτοκίνητο εισέρχεται στην πίστα. Προηγουμένως, το όριο ήταν στα 60 χλμ/ώρα και τώρα που υπερδιπλασιάστηκε, ενδεχομένως αποκλείει τη χρήση από κάποιο αριθμό οχημάτων. Θυμίζουμε ότι παλιότερα έμπαιναν ακόμα και τροχόσπιτα, πούλμαν, κλασικά 2CV και γενικά όποιος ήθελε, αλλά τώρα όλα αυτά τα μοντέλα αποκλείονται.

Κι αυτή είναι μόνο

μία από τις αλλαγές με επίκεντρο την ασφάλεια που αναμένονται στη διάσημη πίστα. Η διαβόητη Πράσινη Κόλαση δέχεται συχνά πυρά λόγω της έλλειψης αναβαθμίσεων ασφαλείας, αλλά οι υπεύθυνοι της πίστας καταβάλλουν προσπάθειες για να αλλάξουν την κατάσταση. Νωρίτερα φέτος το Ring ανακοίνωσε ένα έργο ψηφιοποίησης 11 εκατομμυρίων ευρώ για την ασφάλεια που θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2025, το οποίο θα χρησιμοποιεί κάμερες και προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση ολόκληρης της πίστας μήκους 21 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Road and Track, τα πιο πολυσύχναστα Σαββατοκύριακα μπορούν να περάσουν την πύλη των διοδίων έως και 2.000 αυτοκίνητα, με έως και 250 αυτοκίνητα να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο Nordschleife. Θεωρητικά είναι ένας ιδιόκτητος δρόμος με διόδια που εμπίπτει στους γερμανικούς νόμους κυκλοφορίας, με τη διαδρομή των 73 στροφών να μετατρέπεται σε αληθινή πίστα μόνο κατά τη διάρκεια πραγματικών αγώνων, ιδιωτικών track events κι ημερών δοκιμών κατασκευαστών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η πίστα δεν είναι ανοιχτή στο κοινό κι όλοι οι οδηγοί στην πίστα κατανοούν τους κανόνες της οδήγησης υψηλής ταχύτητας.

Αλλά κατά τη διάρκεια των ημερών κοινού – όπου μπορεί να συμμετάσχει σχεδόν οποιοσδήποτε που διαθέτει δίπλωμα – ο αριθμός των άπειρων οδηγών στην πίστα αυξάνεται. Αυτό σημαίνει περισσότερες πιθανότητες κινδύνου κι ένας έμπειρος οδηγός με ένα γρήγορο όχημα θα μπορούσε να μπει σε μια στροφή με πολλά και να αντικρίσει ένα αργό όχημα με άπειρο οδηγό ακριβώς πάνω στην αγωνιστική γραμμή. Θυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται το drift και τα HANS βοηθήματα καθώς δεν είναι νόμιμα για χρήση σε κανέναν δημόσιο δρόμο. Θα μπορούσαν να θεωρούνται νόμιμα εάν ο δρόμος αντιμετωπιζόταν συνεχώς ως πίστα αγώνων, αλλά αυτό θα απαιτούσε εκατοντάδες περισσότερους κριτές κι υπαλλήλους ανά πάσα στιγμή, οι οποίοι πρέπει να πληρωθούν. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση κράνους δε θα ήταν υποχρεωτική μόνο στους μοτοσικλετιστές.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Nurburgring, Alexander Gerhard, δήλωσε στο Road and Track ότι η αναλογία περιστατικών (τα οποία μπορεί να είναι οτιδήποτε, από υγρά στην πίστα έως μια σύγκρουση) είναι ένα ανά 809 γύρους οδήγησης. Το νέο ελάχιστο όριο ταχύτητας θα βοηθήσει τους διαχειριστές να κρατούν τους λάτρεις της οδήγησης λίγο πιο ασφαλείς, καθώς μπορούν να περιμένουν λιγότερα πολύ αργά αυτοκίνητα να εμφανίζονται στις στροφές μπροστά τους.

The post To Nurburgring θεσπίζει κατώτερη τελική ταχύτητα στα 130 χλμ/ώ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα