Σε μια δεκαετία οι 9 στους 10 θα σκέφονται την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Νέα έρευνα καταδεικνύει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων οδηγών είναι σήμερα επιφυλακτικοί για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σε 10 χρόνια θα έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους EV.

Η έρευνα αυτή, που διεξήχθη στις ΗΠΑ από την εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων Cox Automotive, αναφέρει ότι σήμερα το 50% των Αμερικανών αγοραστών αυτοκινήτων αποκλείουν το ενδεχόμενο αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου -

και εμμένουν στην προτίμησή τους για τους θερμικούς κινητήρες.

Όμως, σύμφωνα με τον Cox Automotive, οι τεχνολογικές εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση, η μείωση των τιμών των ηλεκτρικών και η διεύρυνση του δικτύου φόρτισης στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πείσουν πολλούς από τους “σκεπτικιστές” να σκεφτούν την αγορά ενός EV μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με την πτωτική τάση που εμφανίζει η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον τελευταίο καιρό, στις ΗΠΑ και αλλού. Όμως η Isabelle Helms, αντιπρόεδρος και υπεύθυνη Ερευνών Αγοράς και Πληροφοριών της Cox Automotive, λέει ότι η τάση αυτή είναι φυσιολογική κατά τη διάρκεια του κύκλου της ανάπτυξης μιας νέας τεχνολογίας.

«Ανκαι βλέπουμενα είναι αργήη ανάπτυξη στις πωλήσεις ηλεκτρικώνοχημάτων και ναμειώνεται το ενδιαφέρον,πιστεύουμε ότι αυτό είναι μέρος μιαςκανονικής καμπύλης ανάπτυξης και όχιτο τέλος της ιστορίας»,είπεη Helms.

«Παραμένουμεαισιόδοξοι για το μακροπρόθεσμο μέλλοντων πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στιςΗνωμένες Πολιτείες, καθώς πολλοίσκεπτικιστές σήμερα θα εξετάσουνπροσεκτικά ένα ηλεκτρικό όχημα μέχριτο τέλος της δεκαετίας. Με περισσότερεςυποδομές, εκπαίδευση, καινοτομία καιτεχνολογικές βελτιώσεις, πιστεύουμεότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θασυνεχίσουν να αυξάνονται μακροπρόθεσμα»,κατέληξε.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις των EV θα αυξάνονται προοδευτικά τα προσεχή χρόνια, και πάνω από 80% των σημερινών “σκεπτικιστών” θα γίνουν εν δυνάμει αγοραστές ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου - καινούριου ή και μεταχειρισμένου. Το πσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 90% μέχρι το 2033.

Οι παράγοντες που θα τους πείσουν, πέραν του δικτύου φόρτισης, έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των μπαταριών που θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη αυτονομία, με την αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και με τη βελτίωση της αξιοπιστίας στη συντήρηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα