Όλες οι λεπτομέρειες για το Jimny «τσέπης» των 13.000 ευρώ -Ποιος το κατασκευάζει

Η VinFast είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Βιετνάμ και ενόψει της έλευσης του VF 3 στην τοπική αγορά, ανακοίνωσε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Χαρακτηριστικά που αναμένεται να είναι τα ίδια για όλες τις αγορές – και για την Ευρωπαϊκή. Ας δούμε λοιπόν περισσότερες λεπτομέρειες για το μικρό ηλεκτρικό SUV που είχε τραβήξει τα βλέμματα στην φετινή Έκθεση CES (Consumer Electronics Show) στο Λας

Βέγκας των ΗΠΑ.

Το VinFast VF 3 παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 43 ίππων και 109.9 Nm ροπής, που αντλεί ενέργεια από μπαταρία ιόντων-λιθίου 18.64 kWh. Η VinFast ανακοίνωσε και επιτάχυνση που είναι στα 5.3 δευτερόλεπτα. Προσοχή όμως, όχι για τα 0-100 km/h αλλά για τα 0-50!

Μία τιμή προφανώς διόλου κολακευτική για ηλεκτρικό μοντέλο ενώ το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για την αυτονομία που ανακοίνωσαν οι Βιετναμέζοι και ορίζεται στα 210 χιλιόμετρα κι αυτό στον κύκλο NEDC (!) που δεν είναι πια σημείο αναφορά.

Τουλάχιστον η VinFast ανακοίνωσε και κάτι γρήγορο στο VF 3, κι αυτό είναι η φόρτισή του. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, απαιτούνται μόνο 36 λεπτά για φόρτιση της τάξης του 10-70%.

Όσο για την τιμή απόκτησής του στην αγορά του Βιετνάμ, μεταφράζεται στα 11.760 ευρώ με την μπαταρία. Σας μπερδέψαμε; Μπορείτε να το αγοράσετε και χωρίς μπαταρία, με ένα ευέλικτο πρόγραμμα συνδρομής (!) που μπορεί να μεταφραστεί σαν leasing που εξαρτάται από τη χρήση της. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή απόκτησης του VF 3 στο Βιτενάμ πέφτει κάτω από τα 9 χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα