Big Brother για τους παραβάτες οδηγούς - Με νέα εφαρμογή θα σκανάρονται οι πινακίδες των οχημάτων

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους, αν και φορτωμένοι με παραβάσεις του μισού ΚΟΚ.

Ως τον Σεπτέμβριο, η ΑΑΔΕ θα έχει στη διάθεση την εφαρμογή που θα επιτρέπει τον ψηφιακό έλεγχο των πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ο πρώτος στόχος του… Big Brother της εφορίας θα είναι όσοι… πονηροί έχουν παραδώσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες

τους (ακινησία) αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σαν να μην τρέχει τίποτα.

Τα ηλεκτρονικά δόκανα θα στηθούν σε σημεία-κλειδιά, όπου μπορεί να καταγράφεται η διέλευση χιλιάδων οχημάτων σε καθημερινή βάση. Το σκανάρισμα των πινακίδων εξ αποστάσεως και εν κινήσει θα επιτρέπει τον εντοπισμό των «πονηρών» και τα ραβασάκια με τα πρόστιμα θα αποστέλλονται συστημένα για τα περαιτέρω. Αυτή είναι, λίγο ως πολύ, η διαδικασία που προβλέπει το νέο πλαίσιο για τους ελέγχους των οχημάτων, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και λίαν συντόμως θα είναι νόμος του κράτους.

Ειδικότερα, ο έλεγχος θα διενεργείται κατόπιν έκδοσης εντολής ελέγχου ή κατόπιν ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από την ΑΑΔΕ, με άντληση στοιχείων από τους παραχωρησιούχους αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή από Αττική Οδό και εθνικό δίκτυο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μπορούν έτσι να εντοπίζουν μέσω ειδικής εφαρμογής κινητών συσκευών για τη σάρωση πινακίδων, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που, ενώ έχουν δηλωθεί σε ακινησία, βρίσκονται να κυκλοφορούν ή να έχουν κυκλοφορήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα