Ο αυτοκινητόδρομος που ενώνει την Αθήνα με τη Βόρεια Ελλάδα -Πότε θα είναι έτοιμος

Το μεγαλύτερο κομμάτι του Ε65 έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και πλέον μένει η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος του νέου αυτοκινητόδρομου.

Γεγονός είναι από τις 23 Απριλίου το μεγαλύτερο τμήμα του Ε65, από τη Λαμία έως την Καλαμπάκα, συνολικού μήκους 135 χλμ., έχοντας χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες οδηγούς κατά τις διακοπές του Πάσχα.

Πλέον απομένει η παράδοση των τελευταίων 46 χλμ.

από την Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία Οδό (σε ανισόπεδο κόμβο στο Κηπουρείο Γρεβενών), με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, να αναφέρει πρόσφατα ότι έχει ολοκληρωθεί το 48% του υπολειπόμενου έργου.

Την πρόοδο των εργασιών, στα υπολειπόμενα χιλιόμετρα του Ε65 δείχνει και ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο κανάλι “GeorgeFoxCinematography” στο Youtube.

Μόλις ολοκληρωθεί ο Ε65 στο τέλος της περιόδου αξιοποίησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το 2026, θα αποτελέσει τον τρίτο κάθετο εθνικό άξονα της ηπειρωτικής χώρας.

Στο σύνολό του ο αυτοκινητόδρομος θα έχει μήκος 181 χλμ. και θα εξασφαλίσει:

- Τη μείωση του χρόνου ταξιδιού: Το ΑθήναΤρίκαλα μειώνεται στις 3 ώρες και η διαδρομή Αθήνα – Καρδίτσα στις 2 ώρες και 35 λεπτά.

- Την ευκολότερη πρόσβαση στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Ηπείρου.

- Την ενίσχυση της ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων και μεταφορών

- Τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο εξωτερικό, δεδομένου ότι Ε65 συνδέεται μέσω της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής, με το εξωτερικό.

- Την ταχύτερη και ασφαλέστερη σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με το λιμάνι του Βόλου.

- Τη μείωση κατά περίπου 2 ώρες του συνολικού ταξιδιού από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Δυτικά Βαλκάνια.

- Την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης, του τουρισμού και της εμπορευματικής διακίνησης, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του ποσοστού ανεργίας και στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος.

Ο Ε65 κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη που βασίζεται στα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα