Η Jaguar λέει αντίο στην F-Pace με δύο νέες εκδόσεις

Η Jaguar F-Pace 90th Anniversary Edition και η SVR 575 Edition θα σηματοδοτήσουν το τέλος της παραγωγής του crossover, ως μοντέλου με θερμικό κινητήρα, μια και η εταιρεία προετοιμάζεται για την ηλεκτρική εποχή της.

Η πρώτη από τις νέες εκδόσεις εορτάζει τα 90 χρόνια ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίες στην κατασκευήκινητήρων εσωτερικής καύσης. Θα διαθέτει κάποια στοιχεία από την R-Dynamic, όπως διαμανταρισμένες ζάντες αλουμινίου και πανοραμική

γυάλινη ηλιοροφή και πολυτέλεια σε συνδυασμό με σπορ πινελιές στο εσωτερικό. Οι αγοραστές θα μπορούν να διαλέξουν μεταξύ 4κύλινδρων ή 6κύλινδρων diesel, αλλά και μιας plug-in υβριδικής επιλογής με ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 64 χιλιόμετρα.

Η F-Type SVR 575 Edition θα χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενοV8 κινητήρα 5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 575 ίππους (+25 ίππους από τοκανονικό μοντέλο) και 700 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,8sec.

Εκτός της μηχανικής αναβάθμισης, σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μαύρα διακοσμητικά και σφυρήλατες δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών. Στην καμπίνα έχουν τοποθετηθεί επενδύσεις από αλουμίνιο, ενώ τα θερμαινόμενα καθίσματα αποτελούνται από δέρμα Windsor και Suedecloth.

Από τη μια,η F-Type τελειώνει την καριέρα της στην αγορά, από την άλλη η Jaguar θα θυμάται το αυτοκίνητό της ως τοπρώτο της crossover και ένα από τα πετυχημένα εμπορικά. Περισσότερα από 328.000 οχήματαέχουν κατασκευαστεί από το 2015 έως σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα