Η Hyundai αλλάζει τους κανόνες με την ψηφιακή διασύνδεση των αυτοκινήτων

Με στόχο να προσφέρει στους χρήστες των αυτοκινήτων της ευφυείς λύσεις στην καθημερινή τους κινητικότητα, η Hyundai Ευρώπης ίδρυσε τον νέο της τομέα Connected Mobility.

Η διασύνδεση των αυτοκινήτων και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους είναι ένας από τους βασικούς τομείς έρευνας και εξέλιξης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: βάσει αυτών, τα όλο και πιο προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων θα μπορούν να περιορίζουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα ατυχήματα, να εντοπίζουν εύκολα θέσεις στάθμευσης αλλά και φόρτισης

στους δημόσιους δρόμους, και πολλά άλλα.

Για το σκοπό αυτόν το ευρωπαϊκό παράρτημα του ομίλου Hyundai ίδρυσε έναν καινούριο επιχειρηματικό του βραχίονα, με την ονομασία Connected Mobility. Βασικός στόχος είναι να προσφέρει υπηρεσίες και εφαρμογές στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου της που να παρέχουν στους χρήστες τους μια «απρόσκοπτη εμπειρία».

Ο τομέας Connected Mobility βασίζεται σε τρία θεμέλια: στις υπηρεσίες κινητικότητας, στις υπηρεσίες διασύνδεσης των αυτοκινήτων, και στις ψηφιακές υπηρεσίες βάσει ανάλυσης πληροφοριών και δεδομένων.

Στην πρώτη περίπτωση, το πλάνο επικεντρώνεται στις γνωστές μας συνδρομητικές υπηρεσίες χρήσης του αυτοκινήτου, που αντικαθιστούν τις παραδοσιακές μορφές της ιδιοκτησίας ή της ενοικίασής του. Η εναλλαγή των αυτοκινήτων βάσει των αναγκών θα γίνεται με ταχύτερο και πιο ευέλικτο τρόπο, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία.

Οι λύσεις που προσφέρονται περιλαμβάνουν την πλατφόρμα Bluelink και νέες υπηρεσίες που προκύπτουν από την ηλεκτρονική σουίτα Software Defined Vehicle (SDV). Η Hyundai σκοπεύει να προτείνει τρεις διαφορετικές υπηρεσίες μέσω του Bluelink, που θα ταιριάζουν στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών του προγράμματος.

Η Bluelink Lite θα είναι διαθέσιμη σε όλη τη διάρκεια της ζωής ενός αυτοκινήτου, ενώ οι άλλες δύο θα είναι πιο εξειδικευμένες, και εμπλουτισμένες με υπηρεσίες μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας. Στο μέλλον, η Hyundai Connected Services αναμφίβολα θα δώσει περισσότερα στοιχεία για τους τρόπους που η ψηφιακή τεχνολογία θα αλλάξει την οδηγική μας καθημερινότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα