Αυτή είναι η συλλεκτική Bentley Batur Convertible

Η παραγωγή της ξεσκέπαστης Bentley Batur, που πήρε το όνομά της από μια λίμνη ενός κρατήρα στο Kintamani του Bali στην Ινδονησία, θα περιοριστεί στις 16 μονάδες.

Λιγότερεςδηλαδή και από τις 18 της κλειστής έκδοσης του μοντέλου. Αυτή όμως θαείναι από τις τελευταίες φορές που θα δούμε τον W12 κινητήρα, αφού όπως όλα δείχνουν… «αποσύρεται»το καλοκαίρι. Υπενθυμίζουμε πως ο 6λιτρος TSI κυκλοφορεί περισσότερα από 20χρόνια τώρα.

Η ιπποδύναμή

του ανέρχεται στους 740 ίππους και η ροπή του είναι 1.000 Nm. Στα χρόνια της σταδιοδρομίας του, έχει βελτιωθεί η απόδοσή του κατά 40% περίπου, με την κατανάλωση καυσίμου να έχει μειωθεί γύρω στο 25%. Το κιβώτιο που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο 12κύλινδρο μοτέρ είναι αυτόματο με διπλό συμπλέκτη και 8 σχέσεις, ενώ λέγεται πως είναι ιδανικά προσαρμοσμένο για το πολυτελές grand tourer.



Οι μηχανικοίτης Bentley κατασκεύασαν την εξάτμιση Akrapovic του αυτοκινήτου από τιτάνιο, μέσω 3D εκτυπωτή. Η ανοιχτή Batur διαθέτει υφασμάτινη αναδιπλούμενηοροφή, η οποία λειτουργεί φυσικά ηλεκτρικά και αποθηκεύεται πίσω από τακαθίσματα. Ο χρόνος ανοίγματος ή κλεισίματός της, είναι 19 sec μόλις.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, προσφέρει… μόνο δύο θέσεις για επιβάτες στο εσωτερικό, σε αντίθεση με την πιο πρακτική Continental GT Convertible. Οι ζάντες των 22 ιντσών είναι διαφορετικής σχεδίασης, ενώ διατίθεται και κάλυμμα για να κρύβει την οροφή όταν είναι διπλωμένη.

Στηνυπερπολυτελή και κομψή καμπίνα διακρίνονται τα διακοσμητικά από ροζ χρυσό,τα συμβατικά κουμπιά και ένα αναλογικό ρολόι. Πληροφορίες για τοκόστος της, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Ωστόσο, θεωρείται παραπάνω από βέβαιοότι η τιμή της θα κυμαίνεται κοντά στα 2,1 εκατομμύρια δολάρια, πουκοστίζει και η sold-out coupe Batur.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα