Οι Γερμανοί αλλάζουν τα αυτοκίνητα -Ο νέος κινητήρας που εξελίσσουν

Ηαυτοκίνηση καλπάζει σε μία νέα εποχήκαι οι κατασκευαστές έχουν δώσει όλητους την προσοχή στα τμήματα Έρευναςκαι Εξέλιξης.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής μηχανικών μερών και εξαρτημάτων ZF, δουλεύει πάνω σε έναν καινούργιο ηλεκτρικό κινητήρα που δεν κάνει χρήση μαγνητών και σπάνιων γαιών. Σε αντίθεση με παρόμοιους κινητήρες που δεν φέρουν μαγνήτες, ο συγκεκριμένος

έχει πολύ μαζεμένες διαστάσεις και χρησιμοποιεί έναν επαγωγικό μετατροπέα στον άξονα μετάδοσης για την μεταφορά ενέργειας του μαγνητικού πεδίου. Παράλληλα, παρουσιάζει υψηλή απόδοση.

Οι εξελιγμένοι ηλεκτρικοί κινητήρες FSM προορίζονται ως μια εναλλακτική πρόταση στους PSM που είναι και οι πιο διαδεδομένοι στην ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, οι τελευταίοι χρησιμοποιούν μαγνήτες που απαιτούν σπάνιες γαίες για να παραχθούν. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος FSM κινητήρας της ZF που δεν απαιτεί σπάνιες γαίες για την κατασκευή του, είναι ιδιαίτερα βιώσιμος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ZF, Holger Klein, ανέφερε ότι η εταιρεία του έχει κατασκευάσει τον πιο compact κινητήρα αυτού του τύπου και δεν βλέπει κάποιον ανταγωνιστή να ακολουθεί. Σε σύγκριση με τους συμβατικούς FSM, ο επαγωγικός μετατροπέας μπορεί να μειώσει τις απώλειες κατά τη μεταφορά ενέργειας στον άξονα κατά 15%. Επιπλέον, το αποτύπωμα CO2 κατά την παραγωγή, το οποίο εκπέμπεται για την κατασκευή των κινητήρων PSM-E, ιδίως από μαγνήτες με σπάνιες γαίες, μπορεί να μειωθεί έως και 50%.

Η μη χρήση των σπάνιων γαιών αποσκοπεί επίσης στη μείωση της εξάρτησης από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού υλικών. Επιπλέον, σε σύγκριση με τους PSM, παρουσιάζουν καλύτερη απόδοση σε ορισμένα πεδία λειτουργίας, όπως μεγάλες διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο με υψηλές ταχύτητες.

Προς το παρόν, τίποτα δεν είναι ακόμη γνωστό για το χρονοδιάγραμμα παραγωγής του νέου ηλεκτροκινητήρα. Ωστόσο, η ZF σχεδιάζει να προσφέρει την τεχνολογία κινητήρων I2SM ως επιλογή στη δική της ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα. Οι υποψήφιοι πελάτες στην κατηγορία επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων, θα μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν μεταξύ μιας παραλλαγής της πλατφόρμας με αρχιτεκτονική 400 ή 800 volt για τις δικές τους εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα