Formula 1: Ο Yuki Tsunoda έπιασε κορυφή

Μπορεί ο οδηγός της Red Bull Racing να μην έχει πιάσει φέτος την απόδοση που θα ήθελε, έπιασε όμως την πρώτη θέση σε μία στατιστική κατηγορία.

Συγκεκριμένα, ο Yuki Tsunoda, που διανύει την πέμπτη του σεζόν στον μαγικό κόσμο της Formula 1, προσπέρασε φέτος τον Takuma Sato αλλά και τον Ukyo Katayama στον αριθμό εκκινήσεων σε Grand Prix!

Βρίσκεται στις 96 και από τον Grand

Prix της Ισπανίας που έλαβε χώρα στο Μονμελό, έγινε ο Ιάπωνας με τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η καριέρα του Katayama σταμάτησε στα 95 Grand Prix, του Sato στα 90 ενώ πιο κάτω στη λίστα συναντάμε τον Kamui Kobayashi με 75 εκκινήσεις, τον Satoru Nakajima με 74 και τον Aguri Suzuki με 64.

O Tsunoda ξεκίνησε δυναμικά τη φετινή σεζόν εκπροσωπώντας τη Visa Cash app Racing Bulls και στον τρίτο μόλις αγώνα του 2025, το Grand Prix της πατρίδας του, πήρε προαγωγή στη Red Bull Racing, αντικαθιστώντας τον Liam Lawson.

Παρότι είχε εξ αρχής καλύτερα αποτελέσματα από τον Νεοζηλανδό, δεν έχει καταφέρει να κινηθεί στα στάνταρ απόδοσης που θα ήθελαν οι ταύροι. Ωστόσο, αναμένεται να ολοκληρώσει τη σεζόν στην ομάδα του Μίλτον Κινς κι έτσι να φτάσει τις 111 εκκινήσεις.

Το μέλλον του είναι αβέβαιο και πιθανότατα εκτός «οικογένειας» Red Bull, μιας και είναι οδηγός που ουσιαστικά «ανήκει» στη Honda, η οποία το 2026 μεταπηδά στο στρατόπεδο της Aston Martin.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το καλύτερο αποτέλεσμα του Tsunoda στην F1 ήταν η τέταρτη θέση στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι το 2021. Ωστόσο, τρεις άλλοι Ιάπωνες έχουν καταφέρει να ανέβουν στο βάθρο: ο Suzuki το 1990 στην Ιαπωνία, ο Sato το 2004 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ο Kobayashi, επίσης στην Ιαπωνία, το 2012.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα