Formula 1: Ο Leclerc πήρε τη σκυτάλη στο FP2 του Μονακό

Όσοι έλεγαν πως αυτό θα είναι ένα απρόβλεπτο τριήμερο, επιβεβαιώνονται, αφού στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό, ήταν η σειρά του Charles Leclerc να βρεθεί στην κορυφή.

Μετά την πρωτιά του Lewis Hamilton στο FP1, ο οδηγός της Ferrari κατέβασε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο την καλύτερη επίδοση, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.11.278. Μάλιστα, η επίδοση του τοπικού ήρωα είναι 1.2 δευτερόλεπτα

κάτω από την περυσινή pole!

Όσο για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ήταν δεύτερος, δύο δέκατα πίσω από τον Μονεγάσκο. Το Top-3 συμπλήρωσε η Aston Martin του Fernando Alonso.

Ο νικητής της Ίμολα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Max Verstappen, είχε δύσκολο ξεκίνημα. Στο FP1 ήταν μόλις ενδέκατος και παρότι στο FP2 είχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, ο εκνευρισμός στο στρατόπεδο των «ταύρων» ήταν έκδηλος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έλεγε στα team radio πως η RB20 «χοροπηδάει σαν καγκουρό» και μετά το τέλος της διαδικασίας, πως η ομάδα του δεν έχει λύση στα έως τώρα προβλήματα.

Μάλιστα ο Verstappen είχε τη ‘στιγμή του’ όταν χτύπησε στη μπαριέρα στην Portier αλλά δίχως περαιτέρω συνέπειες. Δεν ήταν ο μόνος που είχε επαφή με τις μπαριέρες αλλά δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα που να οδηγήσει σε κόκκινη σημαία.

Αναλυτικά η κατάταξη της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών:

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει το FP3 που ξεκινά στις 13.30 ώρα Ελλάδας και φυσικά, τη μάχη της pole position που ξεκινά στις 17.00. Και οι δύο διαδικασίες θα προβληθούν LIVE από την πλατφόρμα ΑΝΤ1+.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα