CUPRA Tarraco: Πώς μπορεί να μοιάζει το νέο «καυτό» επταθέσιο SUV

Τώρα που τα SUV παίρνουν κάθε είδους μορφή και κάθε διαφορετική προσωπικότητα, έρχεται και ένα σπορ επταθέσιο: το CUPRA Tarraco.

Ο σχεδιασμός του, προς το παρόν, παραμένει στα γραφεία της CUPRA, αλλά πρόσφατα φαντάστηκε την πιθανή του εμφάνιση ο ειδικός του CGI, ιδιώτης σχεδιαστής που υπογράφει ως X-Tomi Design, με τη μορφή μιας παραλλαγής του SEAT Tarraco.

Η σπορ παραλλαγή του Tarraco, σύμφωνα με το σχεδιαστή της, θα είχε πιο αεροδυναμικό αμάξωμα, καθώς και μειωμένη απόσταση από το έδαφος χάρη στη μικρότερη διαδρομή της -πιο σφικτής- ανάρτησης. Θα είχε, επίσης, και πλατύτερα ελαστικά και πιο μεγάλα φρένα, για τον έλεγχο του ογκωδέστερου αμαξώματός του.

Το CUPRA Tarraco φημολοφείται ότι θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα 2.0 TSI του ομίλου Volkswagen που αποδίδει 333 ίππους. Το μοτέρ αυτό πυροδοτεί το ανανεωμένο Formentor και το έχουμε δει επίσης και στο Volkswagen Golf R 20th Anniversary. Εναλλακτικά, υπάρχουν και οι plug-in υβριδικές μονάδες ισχύος των 204 και 272 ίππων.

Παράλληλα, μπορεί εξίσου εύκολα να είναι τετρακίνητο με το σύστημα 4Motion της Volkswagen, σε συνδυασμό με το Torque Splitter και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων.

Διατηρώντας το αμάξωμά του αναλλοίωτο, επιπλέον, το CUPRA Tarraco θα μπορούσε να προσφέρει την ίδια πρακτικότητα όπως το μοντέλο παραγωγής της SEAT, με θέσεις για επτά επιβάτες (αν και οι δύο πίσω είναι κυρίως για παιδιά ή μικρόσωμους ενήλικες) και χώρο αποσκευών της τάξης των 700 λίτρων.

Στην έκδοση παραγωγής του, το CUPRA Tarraco πιθανότατα θα κοστίζει πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ, συνδυάζοντας την πρακτικότητα για μια οικογένεια με τις επιδόσεις και τη σπορτίφ συμπεριφορά.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα