Θεσσαλονίκη: συνεχίζονται οι εξορμήσεις καθαριότητας

12:05 17/3/2012 - Πηγή: Econews

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις Καθαριότητας σε δημόσιους, κοινόχρηστους χώρους, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης,  με  τη συνδρομή ομάδων εθελοντών, μαθητών, ενεργών πολιτών και οργανώσεων, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση καθαριότητας στη Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας, σε μια οργανωμένη και στοχευόμενη προσπάθεια  για τον καθαρισμό χώρων πρασίνου, πλατειών και πεζοδρόμων.  Μαθητές, πρόσκοποι, εθελοντές και στελέχη της Αντιδημαρχίας και της Δημοτικής Κοινότητας Τριανδρίας, θα δώσουν το ραντεβού

τους στη συμβολή των οδών Κατσιμίδη και Αγίου Δημητρίου. Στους εθελοντές θα παρασχεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωση και Καθαριότητας, οι οποίες θα συντονίσουν την όλη προσπάθεια, για αποψιλώσεις, συλλογή ογκωδών, κλπ.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων για το επόμενο χρονικό  διάστημα είναι:

-Στην 1Η Δημοτική Κοινότητα το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, με τον καθαρισμό του αρχαιολογικού περιπάτου Καμάρα-Δ. Γούναρη-πλατεία Ροτόντας, σε συνέχεια των βελτιωτικών παρεμβάσεων που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας για την ευταξία και ευπρεπισμό του συγκεκριμένου χώρου.

-Στην 5η Δημοτική Κοινότητα την  Κυριακή 1 Απριλίου 2012, με καθαρισμό του ρέματος επί της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη, από Ανθέων έως Βασ. Όλγας και των παράπλευρων κάθετων οδών.

-Στην 3η Δημοτική Κοινότητα εντός του Απρίλιου (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως) για τον  καθαρισμό του  ρέματος στην πάροδο Ελένης Ζωγράφου, στην περιοχή Αρμενικών νεκροταφείων, αλλά και παραπλεύρως των Βυζαντινών τειχών.

«Η  άμεση  συνεργασία και η ανταπόκριση των δημοτών αποδίδει καρπούς. Έχουμε δηλώσει ότι βασιζόμαστε στην ευαισθητοποίηση και στην εθελοντική διάθεση και συμμετοχή των δημοτών. Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στις καθημερινές τους δραστηριότητες αλλά και με την εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας,  βοηθούν στην προσπάθεια του Δήμου για καθαρή Θεσσαλονίκη διότι είναι σαφές ότι η καθαριότητα, η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα