Πετρέλαιο θέρμανσης: 1,40€/λίτρο από 15 Οκτωβρίου – Αύξηση 40%

11:09 4/4/2012 - Πηγή: Econews

Σε 1,40 Ευρώ ανά λίτρο θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου 2012, καθώς ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ανάμεσα στο  πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα εξισωθεί σε ποσοστό 80%.

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 40% στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς αυτή τη στιγμή η τιμή του κυμαίνεται στα 1,046

Ευρώ ανά λίτρο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου δήλωσε πως θα προβλεφθεί επίδομα θέρμανσης προς τις ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξίσωσης των ειδικών φόρων σε χαμηλότερο επίπεδο ανάλογα με την πορεία των εσόδων του κράτους.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης δεν έχουν προσδιορίσθει ούτε τα κριτήρια επιλογής των των δικαιούχων, ούτε το ποσό της επιδότησης, ούτε ο τρόπος καταβολής.

Οι δηλώσεις του κ.  Οικονόμου έλαβαν χώρα στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο ΣΔΟΕ, όπου παρουσιάστηκαν τα νέα συστήματα πάταξης του λαθρεμπορίου με τη σήμανση όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, την τοποθέτηση GPS αλλά και την ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.

Οι απώλειες για το κρατικό ταμείο από το λαθρεμπόριο καυσίμων ανέρχονται από 500 εκατ. Ευρώ έως 2 δισ. Ευρώ ετησίως, πέραν του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των νοθευμένων καυσίμων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα