Πεκίνο: 37 νεκροί από τις φονικές βροχοπτώσεις

13:47 23/7/2012 - Πηγή: Econews

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές καταιγίδες που πλήττουν την πρωτεύουσα της Κίνας τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 60 χρόνων.

Οι βροχοπτώσεις, που ξεκίνησαν το Σάββατο και συνεχίστηκαν την Κυριακή, καθήλωσαν 80.000 ανθρώπους στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, πλημμύρισαν κεντρικούς δρόμους και υπόγειες διαβάσεις.

Συνολικά 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εικοσιπέντε πνίγηκαν, έξι καταπλακώθηκαν από συντρίμμια όταν κατέρρευσε το σπίτι τους, επτά έπαθαν ηλεκτροπληξία και ένας χτυπήθηκε από κεραυνό.

Πάνω από 500

πτήσεις ακυρώθηκαν στη Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου. Το μετρό αν και δεν υπέστη σοβαρές ζημιές πλημμύρισε από χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να φτάσουν στα σπίτια και τις δουλειές τους και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα μεταφοράς λόγω των πλημυρισμένων δρόμων.

Η τοπική κυβέρνηση του Πεκίνου ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι εργάζεται για την αποκατάσταση των ζημιών, προειδοποιώντας παράλληλα τους πολίτες ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα