Ιός Δυτικού Νείλου: λιγότερο επιθετικός σε σχέση με πέρυσι λένε οι επιστήμονες

11:14 23/7/2012 - Πηγή: Econews

Ξεπερνούν τα 1.200 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr, οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι σε κάθε κρούσμα λοίμωξης από τον ιό με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 μολυσμένοι με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί.

Πάντως από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προκύπτει ότι ο ιός είναι λιγότερο επιθετικός από πέρυσι.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2011 καταγράφονταν

σταθερά πάνω από δέκα νέα κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση, ενώ φέτος ο αριθμός των κρουσμάτων δεν ξεπερνά τα τρία ανά εβδομάδα.

Πέντε από τους ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ένας δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ένας έχασε τη ζωή του, δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε απλό θάλαμο νοσοκομείου και δύο σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επιδημιολόγοι θεωρούν φυσιολογικό να υπάρχουν και φέτος κρούσματα, μετά την πρώτη επιδημία λοίμωξης από τον ιό το 2010 στην Κεντρική Μακεδονία και την επανεμφάνιση περιστατικών και το 2011, ενώ χαρακτηρίζουν αναμενόμενη την ύπαρξη κρουσμάτων και σε άλλες περιοχές.

Το πρόβλημα φαίνεται πως οφείλεται και στον ελλιπή ψεκασμό την περασμένη άνοιξη, καθώς ουσιαστική πρόληψη της επιδημίας επιτυγχάνεται με αντιμετώπιση της προνύμφης των κουνουπιών.

Διαβάστε στο econews.gr πώς μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου

Keywords
Τυχαία Θέματα