Ημερίδα και περιβαλλοντική έκθεση της HELMEPA στον Βόλο

16:44 16/2/2012 - Πηγή: Econews

Η HELMEPA, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος αρχίζει το πρόγραμμα «Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες» που εκτελεί σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd’s Register Educational Trust (The LRET) από την πόλη του Βόλου.

Σε κάθε πόλη το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ημερίδα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων και ευρύτερου κοινού για

τις επιπτώσεις των απορριμμάτων σε θάλασσες και ακτές, περιβαλλοντική Έκθεση για τα σχολεία και το κοινό καθώς και περιβαλλοντικές δράσεις.

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου, πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και αρχίζουν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 με την Ημερίδα «Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους» ώρα 10:00 και τα Εγκαίνια της Έκθεσης «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» ώρα 13:30.

Η Έκθεση θα παραμείνει στο Βόλο μέχρι τη 2 Μαρτίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά για τους μαθητές 09:00 με 13.00 και το κοινό από 18:00 μέχρι 20:00. Με τη συνεργασία του Δήμου η HELMEPA θα διαθέσει λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών δημοτικών και γυμνασίων προς και από την Έκθεση.

Τα περιβαλλοντικά στοιχεία που θα συγκεντρωθούν κατά την Ημερίδα, τις δράσεις των μαθητών και την έρευνα της HELMEPA στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου θα περιληφθούν μαζί με τα στοιχεία των άλλων πόλεων σε ειδική έκδοση όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα το 2014.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα