Ενέργεια: επαφές με Κύπρο και Ισραήλ για το φυσικό αέριο

Τον επόμενο Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δεύτερη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κύπρου, όπως προέκυψε από τις ομιλίες του υφυπουργού παρά των Προέδρω της Κύπρου Τίτου Χριστοφίδη και του επικεφαλής του γραφείου της Noble στη Λευκωσία John Tomich, στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist που πραγματοποιείται

στην Κυπριακή Πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι,  σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, ακόμη δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τις διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου που βρέθηκε στα κοιτάσματα της κυπριακής και της Ισραηλινής ΑΟΖ η περιεκτικότητα των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 1 τρισ. κυβικά μέτρα.

Πάντως, από ελληνικής πλευράς, τόσο ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ, Κώστας Καραγιαννάκος, όσο και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, που συμμετείχαν στο συνέδριο, υπογράμμισαν το ρόλο που επιδιώκει η Ελλάδα στη μεταφορά του φυσικού αερίου.

Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Η Κύπρος συνεχίζει να ενδιαφέρεται σημαντικά για την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου, προκειμένου στη συνέχεια να προωθείται στους αγοραστές με πλοία LNG carriers.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Νεοκλής Συλικιώτης, σύντομα θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς ενέργειας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, προκειμένου να συζητηθεί η συνεργασία των τριών χωρών για τη μεταφορά των αποθεμάτων φυσικού αερίου της περιοχής προς την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα