Υδροναύτες: καθαρισμός βυθού στην Παλαιά Μονεμβασιά

19:55 9/10/2012 - Πηγή: Econews

Το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Παλαιάς Μονεμβασιάς, ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τον καθαρισμό βυθού στην περιοχή της παραλίας παλαιάς Μονεμβασιάς, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012.

Στον πανέμορφο βυθό της περιοχής βρίσκονταν διάσπαρτα συντρίμμια και μεγάλα μεταλλικά μέρη προσαραγμένου πλοίου  που  ανελκύστηκε πρόσφατα, τα οποία επιβάρυναν σε πολύ μεγάλο βαθμό το οικοσύστημα της περιοχής και αποτελούσαν κίνδυνο τραυματισμού για τους κολυμβητές καθώς πολλά απο τα σκουριασμένα συντρίμμια βρίσκονταν σε βάθος μικρότερο των 2 μέτρων.

Μετά

από ιδιαίτερα δύσκολες  και επίπονες προσπάθειες οι εθελοντές μπόρεσαν να αποκαταστήσουν την εικόνα του βυθού και να πετύχουν τους στόχους που είχαν τεθεί κατά τον σχεδιασμό της δράσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Μονεμβασιάς για την βοήθεια και την φιλοξενία που μας παρείχε και δηλώνουμε πως  θα σταθούμε αρωγοί σε οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια του αφορά την προστασία του ιδιαίτερου φυσικού κάλους που διαθέτει η περιοχή της Παλαιάς Μονεμβασιάς.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό απο την δράση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στην διεύθυνσηwww.ydronaftes.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα