ΔΕΗ: ποινικές διώξεις για τις υπέρογκες δαπάνες

14:05 4/4/2012 - Πηγή: Econews

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλαν οι εισαγγελείς κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999- 2010, αλλά και της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των παροχών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για δραστηριότητες της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Σύμφωνε με tanea.gr,

η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για υπέρογκα έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία εργαζομένων.

Η δίωξη που άσκησαν οι δύο εισαγγελείς αφορά τα εξής αδικήματα:

- Απιστία στην υπηρεσία. Η κατηγορία στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της επιχείρησης (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη ΔΣ, της δεκαετίας 1999- 2010).

- Άμεση συνέργεια στην απιστία. Η κατηγορία στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ της ΔΕΗ.

- Απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου, που αφορά τους αρμοδίους υπαλλήλους, στελέχη και μη, που έλεγξαν και ενέκριναν την εκταμίευση επίμαχων ποσών την τριετία 2008- 2010.

Στρέφεται επίσης και σε βάρος εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και κάθε άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην όλη παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει νωρίτερα τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας από τη διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και τη νομική διεκδίκηση πλασματικών δαπανών που κατέληξαν σε κάποιες “τσέπες”.

Τα τιμολόγια αφορούσαν φιλοξενία αντιπροσωπειών, πολυήμερες εκδρομές, ταξίδια και διακοπές σε χώρες όπως η Ιταλία και αναθέσεις μελετών-«μαϊμού» σε συγγενικά πρόσωπα αρχισυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Keywords
Τυχαία Θέματα