Πειραιάς: κόντρα κατοίκων-Μιχαλολιάκου για τις παραλίες σε Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια

14:48 10/7/2012 - Πηγή: Econews

Διχάζει την κοινωνία του Πειραιά η απόφαση της δημοτικής Αρχής να μισθώσει σε ιδιώτες την εκμετάλλευση τμημάτων των παραλιών στα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Σκάι, ένας ιδιώτης εκμεταλλεύεται ήδη τμήμα της παραλίας στα Βοτσαλάκια. Με νέα παραχώρηση, ένας δεύτερος επιχειρηματίας θα τοποθετήσει ομπρελοκαθίσματα σε ακόμα 500τμ της παραλίας.

Παράλληλα προβλέπεται

η δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων, θερινού κινηματογράφου, καθώς και δύο αναψυκτηρίων.

Οι κάτοικοι αντιδρούν πως με αυτές τις αποφάσεις οι παραλίες της πόλης τους γίνονται αντικείμενα οικονομικής εκμετάλλευσης και θα είναι διαθέσιμες μόνο στους έχοντες.

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος υποστηρίζει πως την παραλία εκμεταλλεύονταν ιδιώτες παρανόμως προτού ο δήμος αποφασίσει να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Όσον αφορά στη Φρεαττύδα η δικηγόρος και Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά, Μαρία Σταθάκη, δήλωσε ότι η Φρεαττύδα είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε στο Σκάι ότι η εν λόγω απόφαση θα αποφέρει στο Δήμο Πειραιά ετήσιο μίσθωμα ύψους 150 χιλιάδων Ευρώ, ενώ θα εξοικονομηθούν ακόμα 250 χιλιάδες Ευρώ από τα έξοδα φύλαξης και καθαριότητας.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι η ανάθεση έγινε με ανοιχτό, διεθνή, πλειοδοτικό διαγωνισμό και ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται πως στις αρχές Ιουλίου υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ κατοίκων του Πειραιά και του Δημάρχου όταν ερπυστριοφόρο μηχάνημα ξεκίνησε εργασίες στην παραλία της Φρεαττύδας, προκειμένου να τη διαμορφώσει.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα