Βραβείο Stella για την Ίβι Γουάιλντ

Το φετινό αυστραλιανό βραβείο γυναικείας λογοτεχνίας Stella απέσπασε η συγγραφέας Ίβι Γουάιλντ (Evie Wyld) για το τρίτο της μυθιστόρημα, The Bass Rock, με θέμα τη διαχρονική βία με θύματα τις γυναίκες.

Το μυθιστόρημα της Γουάιλντ εκτυλίσσεται παράλληλα σε τρία διαφορετικά χρονικά σημεία, με φόντο τη Σκοτία: στον 18ο αιώνα, όπου η Σάρα κατηγορείται ως μάγισσα και προσπαθεί να αποφύγει τη θανάτωσή της, στη δεκαετία του 1950, όπου η Ρουθ μετακομίζει στο σπίτι του χήρου άνδρα της, μαζί με τους δύο νεαρούς γιους

του, και στη σημερινή εποχή, όπου η Βίβιαν βρίσκεται αντιμέτωπη με την απώλεια και τη θλίψη. Και οι τρεις παράλληλες ιστορίες αφηγούνται περιστατικά γυναικείας κακοποίησης από άνδρες.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Η επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Zoya Patel, χαρακτήρισε το βιβλίο της Γουάιλντ «πραγματικό έργο τέχνης», που «υποχρεώνει τον αναγνώστη να εμπλακεί σε μια μοναδική αφηγηματική δομή». Από την πλευρά της, η συγγραφέας σχολίασε ότι «το να λαμβάνω αυτό το συγκεκριμένο βραβείο, που είναι τόσο υποστηρικτικό για τις γυναίκες και το έργο τους, μοιάζει σαν να πέφτει ένα φως πάνω στη δουλειά που μπόρεσα να κάνω».

To βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα