Τζον λε Καρέ: 75 χρόνια επιστολών σε ένα βιβλίο

08:16 3/4/2022 - Πηγή: Diastixo

Μία συλλογή από επιστολές του Τζον λε Καρέ που διατρέχουν σχεδόν οκτώ δεκαετίες θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον εκδοτικό οίκο Viking στις 3 Νοεμβρίου. Την επιλογή των επιστολών που θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο έκανε ο γιος του συγγραφέα, Ρόνι Κόρνουελ.

Όπως δήλωσε ο Κόρνουελ σχετικά: «Ο πατέρας μου ήταν γενναίος στον τρόπο με τον οποίο μιλούσε για τα πιστεύω του, γενναίος στα μέρη και στα θέματα στα οποία αναφερόταν όταν έγραφε, γενναίος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την

ασθένεια. Οι φιλίες του, οι εμμονές του και η οξυδερκής ματιά του δεν αποτελούσαν έκπληξη, ούτε η αγνή χαρά της συγγραφικής του φωνής: αναγνώρισα σε κάθε συλλαβή τον άνθρωπο που ήξερα. Ελπίζω ότι και άλλοι θα απολαύσουν το ταξίδι εξίσου μ’ εμένα και θα γελάσουν, θα κλάψουν, κάποιες φορές θα μορφάσουν μαζί μου, καθώς θα διαβάζουν αυτές τις επιστολές και θα ταξιδεύουν μαζί με τον πατέρα μου».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Μεταξύ των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται ο Λε Καρέ στις επιστολές του, που χρονολογούνται από το 1945 έως το 2020, είναι η πολιτική, η σχέση του με τον πατέρα του, που είχε φυλακιστεί για απάτη, και ο πρώτος του γάμος.

Σημειωτέον ότι το βιβλίο αυτό θα είναι το δεύτερο βιβλίο του Τζον λε Καρέ που θα κυκλοφορήσει μετά τον θάνατό του, το 2020. Είχε προηγηθεί πέρυσι το μυθιστόρημά του Σίλβερβιου (μτφρ. Μαρία Παπανδρέου, Εκδόσεις Bell 2022).

Keywords
Τυχαία Θέματα