7 στους 10 Αμερικανούς αντιτίθενται στην απόσυρση βιβλίων από τις βιβλιοθήκες

08:16 2/4/2022 - Πηγή: Diastixo

Πάνω από επτά στους δέκα Αμερικανούς ψηφοφόρους (71%) δηλώνουν αντίθετοι στις απόπειρες απόσυρσης βιβλίων από δημόσιες βιβλιοθήκες, οι οποίες τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών (ALA). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σαφή θέση κατά της απόσυρσης βιβλίων παίρνουν τόσο οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών (75%), όσο και αυτοί των Ρεπουμπλικανών

(70%).

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία της έρευνας σχετικά με την άποψη που έχουν οι Αμερικανοί για τον ρόλο των βιβλιοθηκών και των βιβλιοθηκάριων στις τοπικές κοινότητες. Το 92% των γονέων και το 90% των ψηφοφόρων δηλώνουν ότι έχουν θετική άποψη για τους εργαζομένους στις τοπικές βιβλιοθήκες, ενώ το 93% των γονέων και το 89% των ψηφοφόρων αναγνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο των βιβλιοθηκών για τις τοπικές κοινότητες σε όλη τη χώρα. Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αυτών που θεωρούν πως οι σχολικές βιβλιοθήκες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα δημόσια σχολεία (95% των γονέων, 92% των ψηφοφόρων).

Επιπλέον, το 74% των γονέων δηλώνουν ότι εμπιστεύονται αρκετά ή πολύ τις σχολικές βιβλιοθήκες ως προς τις επιλογές τους για το τι βιβλία περιλαμβάνουν στις συλλογές τους, ενώ 12% αναφέρουν πως οι βιβλιοθηκάριοι στις τοπικές σχολικές βιβλιοθήκες αγνοούν τις παρατηρήσεις των γονέων. Αντίθετα, το 59% των γονέων αναγνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στις σχολικές βιβλιοθήκες σε γενικές γραμμές ακούν τις ανησυχίες τους και προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν μαζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα