Τομ Χανκς: Το πρώτο μυθιστόρημα και η ανοσία στις κακές κριτικές

20:17 6/6/2023 - Πηγή: Diastixo

Ο ηθοποιός Τομ Χανκς εξέδωσε πρόσφατα το πρώτο του μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από τις εμπειρίες του στο Χόλιγουντ. Η υποδοχή από τους κριτικούς ήταν μάλλον χλιαρή. Ο Τιμ Άνταμς της εφημερίδας The Observer σχολίασε χαρακτηριστικά πως το βιβλίο «στερείται την ικανότητα που έχει ο Χανκς στην οθόνη να εμφυσά ζωή στους χαρακτήρες». Όμως ο ίδιος δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα: όπως δήλωσε στο BBC, η πορεία του

στον κινηματογράφο τον έχει μάθει να διαχειρίζεται οποιαδήποτε κριτική.

Ο 66χρονος Χανκς εξηγεί πως πάντα έγραφε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – το 2017, άλλωστε, εξέδωσε και μία συλλογή διηγημάτων. Έναν χρόνο αργότερα άρχισε να γράφει το μυθιστόρημά του, που εκτυλίσσεται στα γυρίσματα μίας ταινίας δράσης με υπερήρωες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μακρά διαδικασία των γυρισμάτων μιας ταινίας μπορεί να είναι κουραστική και «κάποιες φορές πρέπει να έχεις κάποιον άλλο λόγο που να πυροδοτεί τη φαντασία σου».

Μεταξύ των πρωταγωνιστών του βιβλίου είναι και ένας αλαζόνας ηθοποιός, που διαρκώς προκαλεί προβλήματα στα γυρίσματα με τη συμπεριφορά του. Όπως ομολόγησε ο Χανκς, ξαφνιάζοντας ίσως τους θαυμαστές του, πρόκειται για τρόπους συμπεριφοράς που και ο ίδιος έχει επιδείξει στη διάρκεια της καριέρας του. «Δεν είναι όλοι στα καλύτερά τους κάθε μέρα στα γυρίσματα μιας ταινίας. Δυσκολευόμουν να συμπεριφερθώ ως επαγγελματίας όταν η ζωή μου κατέρρεε με διάφορους τρόπους και απαιτούσαν από μένα εκείνη τη μέρα να είμαι αστείος, γοητευτικός και δοτικός», διευκρίνισε.

Ο Χανκς σχολίασε και τις διορθώσεις σε βιβλία συγγραφέων, όπως ο Ίαν Φλέμινγκ και η Άγκαθα Κρίστι, για την απαλοιφή φράσεων που σήμερα θεωρούνται ρατσιστικές: «Είμαι της άποψης ότι είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά. Ας έχουμε πίστη στις δικές μας ευαισθησίες, αντί να έχουμε κάποιον που να αποφασίζει τι μπορεί να μας προσβάλει ή όχι. Αφήστε με να αποφασίσω μόνος μου τι με προσβάλλει και τι όχι. Θα ήμουν εναντίον της ανάγνωσης οποιουδήποτε βιβλίου από οποιαδήποτε εποχή, που να λέει “τροποποιημένο λόγω σύγχρονων ευαισθησιών”».

Keywords
Τυχαία Θέματα