Συγγραφέας έριξε στην πυρά βιβλία της

Στην πυρά έριξε μία στοίβα από προσφάτως ανατυπωμένα βιβλία της η συγγραφέας Τζανέτ Γουίντερσον, αναρτώντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία στο Twitter, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσφορία της για τα κείμενα των περιλήψεων που είχαν μπει στις ανατυπώσεις.

Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, η συγγραφέας εξήγησε πως παρότι στα βιβλία της έχει με πρωτοποριακό τρόπο ασχοληθεί με θέματα φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας, στις

περιλήψεις αυτές δεν γίνεται καμία σχετική αναφορά.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Οι εκδότες θα διορθώσουν το πρόβλημα, ωστόσο αυτά τα αντίτυπα δεν ήθελα να τα κρατήσω. Παραχώρησα τα περισσότερα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όμως χρειαζόμουν μια συμβολική πυρά για να αναπτερώσω το ηθικό μου. Είμαι η συγγραφέας που είμαι. Σε καμία περίπτωση δεν θα αγόραζα ένα από τα βιβλία μου με αυτές τις μικροαστικές περιγραφές», σχολίασε, προσθέτοντας: «Είμαι ευέξαπτη, όπως ξέρουν πολλοί. Όμως συνέρχομαι πολύ γρήγορα και βλέπω το αστείο της υπόθεσης. Ήμουν εξαγριωμένη εκείνη την ώρα».

Μεταξύ των βιβλίων που έριξε στην πυρά η Γουίντερσον ήταν Το πάθος (μτφρ. Κώστας Κουντούρης, Εκδόσεις Μέδουσα – Σέλας 1987) και το Γραμμένα στο κορμί (μτφρ. Σάντυ Παρίση, εκδοτικός οίκος Α.Α. Λιβάνη 1996), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία κυκλοφορία της στα ελληνικά είναι Το χάσμα του χρόνου (μτφρ. Μυρσίνη Γκανά, Μεταίχμιο 2016).

Keywords
Τυχαία Θέματα