Συλλεκτικό χαρτονόμισμα των… μηδέν ευρώ για τον Τζέιμς Τζόις

Ένα επετειακό χαρτονόμισμα των… μηδέν ευρώ με τη μορφή του Τζέιμς Τζόις δημιούργησε η ιρλανδική εταιρεία Euro Note Souvenir, θέλοντας να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τα 100 χρόνια από την κυκλοφορία του διασημότερου έργου του συγγραφέα, του Οδυσσέα.

Στο χαρτονόμισμα απεικονίζεται ο Τζόις με το χαρακτηριστικό καπέλο του, τα γυαλιά και το μπαστούνι του, μέσα σε έναν κύκλο από αστέρια

που παραπέμπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα χαρτονομίσματα των μηδέν ευρώ θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό 5.000 κομματιών και θα κοστίζουν περίπου 5 ευρώ το καθένα, ενώ θα τυπωθούν στις ίδιες εγκαταστάσεις που τυπώνονται και τα πραγματικά χαρτονομίσματα του ευρώ, όμως θα έχει αποκλειστικά και μόνο συλλεκτική αξία.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Το έργο και η ζωή του Τζέιμς Τζόις ενσαρκώνουν το τι σημαίνει να είσαι Ιρλανδός με έναν τρόπο που δεν είχαμε ξαναδεί», δήλωσε ο Peter Schneider, ιδρυτής της Euro Note Souvenir, προσθέτοντας: «Η δεξιοτεχνία, η επιμονή και το όραμά του αξίζουν να γιορταστούν και η εκατοστή επέτειος του Οδυσσέα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσουμε στους θαυμαστές του Τζέιμς Τζόις την ευκαιρία να γιορτάσουν τον αγώνα του και εν τέλει την επιτυχία του».

Keywords
Τυχαία Θέματα