Νέα Ζηλανδία: Η βιβλιοθήκη που άνοιξε… κατά λάθος

Η 6η Φεβρουαρίου είναι εθνική αργία στη Νέα Ζηλανδία, καθώς τότε γιορτάζεται η υπογραφή της συνθήκης που σηματοδότησε την ίδρυση του κράτους. Είναι επίσης και η μέρα που συνέβη κάτι παράδοξο στη βιβλιοθήκη Turanga της πόλης Κράιστσερτς.

Η βιβλιοθήκη θα ήταν κλειστή εκείνη τη μέρα, λόγω της αργίας. Όμως εξαιτίας ενός λάθους στον προγραμματισμό των αυτόματων θυρών, οι πόρτες της βιβλιοθήκης άνοιξαν κανονικά, χωρίς να βρίσκεται εκεί κανένας υπάλληλος για να ελέγξει την κατάσταση. Πέρασαν πάνω από

δύο ώρες μέχρι οι υπεύθυνοι να συνειδητοποιήσουν ότι η βιβλιοθήκη, που πέρα από βιβλία περιέχει και μία μεγάλη ποικιλία από έργα τέχνης, ήταν εκτεθειμένη σε κάθε κίνδυνο.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Σύμφωνα με έναν εργαζόμενο, περίπου 380 άνθρωποι εισήλθαν στο κτίριο εκείνη τη μέρα, ενώ τα στοιχεία από τα αυτόματα συστήματα έδειξαν ότι πραγματοποιήθηκαν 147 δανεισμοί βιβλίων. Και παρότι θα ήταν πολύ εύκολο κάποιος να κλέψει οτιδήποτε από τη βιβλιοθήκη, κανένα αντικείμενο αξίας δε χάθηκε. Το μόνο περιστατικό που καταγράφηκε ήταν αυτό ενός θαμώνα που, ενοχλημένος από την απουσία υπαλλήλων, πήρε ορισμένα CD «για να σας δώσω ένα μάθημα για το πώς δεν πρέπει να λειτουργεί μια βιβλιοθήκη», όπως έγραψε σε σημείωμα που άφησε.

«Είμαστε ευγνώμονες για την τιμιότητα των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν τη βιβλιοθήκη σε αυτό το χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Μπρους Ρένταλ, επικεφαλής του τμήματος εγκαταστάσεων, ακίνητης περιουσίας και σχεδιασμού του τοπικού δημοτικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα