Στη Ρέιβεν Λεϊλάνι το φετινό βραβείο Ντίλαν Τόμας

Το φετινό βραβείο Ντίλαν Τόμας του Πανεπιστημίου του Σουόνσι, που απονέμεται σε συγγραφείς ηλικίας έως 39 ετών (η ηλικία μέχρι την οποία έζησε ο Ουαλός ποιητής Ντίλαν Τόμας), απέσπασε η 30χρονη Αμερικανίδα συγγραφέας Ρέιβεν Λεϊλάνι (Raven Leilani) για το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο Luster.

Στο βιβλίο, που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ξεχώρισε πέρυσι ως ένα από τα καλύτερα του 2020, πρωταγωνιστεί μια νεαρή μαύρη γυναίκα που συνάπτει ερωτικό δεσμό με έναν λευκό άντρα 23

χρόνια μεγαλύτερό της.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Σύμφωνα με την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Namita Gokhale, το Luster «είναι ένα επιτυχημένο και ατρόμητο μυθιστόρημα για τον πόνο, την αβεβαιότητα και την ευαλωτότητα, καθώς και τη σκληρή πραγματικότητα του να είσαι μια νεαρή μαύρη γυναίκα στην Αμερική». Η ίδια πρόσθεσε: «Η αφηγήτρια γράφει με μαεστρία και ρίχνοντας ένα διαπεραστικό, σταθερό βλέμμα σε όλες τις μορφές ρατσιστικών προκαταλήψεων. Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο, αστείο, θυμωμένο αλλά πάντα ενδιαφέρον, που κάποιες στιγμές μάς προκαλεί αμηχανία. Η Λεϊλάνι είναι μία εντυπωσιακά αυθεντική νέα φωνή».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρέιβεν Λεϊλάνι, Ντίλαν Τόμας,reiven leilani, ntilan tomas