Σε δημοπρασία μοναδικό χειρόγραφο της Έμιλι Μπροντέ

08:17 1/6/2021 - Πηγή: Diastixo

Σε δημοπρασία προσφέρεται από τον οίκο Sotheby’s ένα εξαιρετικά σπάνιο χειρόγραφο με ποιήματα της Έμιλι Μπροντέ, το οποίο κοστολογείται μεταξύ 800.000 και 1,2 εκατομμυρίων λιρών.

Το συγκεκριμένο χειρόγραφο το αγόρασε το 1895 από τον Άρθουρ Μπελ Νίκολς, χήρο της Σαρλότ Μπροντέ, μαζί με άλλα χειρόγραφα της οικογένειας, ο Τόμας Τζέιμς Γουάιζ, ένας διάσημος βιβλιόφιλος της εποχής, που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι πλαστογραφούσε και εμπορευόταν πλαστογραφημένα έργα. Από τον

Γουάιζ τα αγόρασαν με τη σειρά τους οι αδελφοί Άλφρεντ και Γουίλιαμ Λο, μανιώδεις συλλέκτες βιβλίων. Όμως η βιβλιοθήκη των αδελφών Λο «χάθηκε» το 1939, μετά τον θάνατο του ανιψιού και κληρονόμου τους, και δεν ήταν προσβάσιμη ούτε καν για ακαδημαϊκούς. Τώρα το σημαντικό αυτό χειρόγραφο, όπως και τα άλλα αντικείμενα της βιβλιοθήκης, βγαίνουν και πάλι στο φως.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Είναι το πιο σημαντικό χειρόγραφο της Έμιλι Μπροντέ που βγαίνει στην αγορά τις τελευταίες δεκαετίες και μακράν το πιο σημαντικό χειρόγραφο που βρισκόταν σε χέρια ιδιωτών», αναφέρει ο οίκος Sotheby’s, προσθέτοντας: «Ελάχιστα χειρόγραφά της έχουν διασωθεί – στην ουσία, έγραψε τα Ανεμοδαρμένα Ύψη και μετά δεν άφησε άλλο ίχνος. Δεν υπάρχουν καν επιστολές της».

Μεταξύ των άλλων αντικειμένων που θα προσφερθούν στην ίδια δημοπρασία περιλαμβάνεται μία συλλογή από σημειώματα που αντάλλασσαν οι Αν και Έμιλι Μπροντέ, καθώς και μία επιστολή της Σαρλότ Μπροντέ προς τον εκδότη της, Τζορτζ Σμιθ, στην οποία σχολιάζει τις κριτικές για την Τζειν Έιρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα