Οι Βρετανοί επέστρεψαν στα βιβλιοπωλεία έπειτα από τέσσερις μήνες

Στις 12 Απριλίου τα βιβλιοπωλεία σε Αγγλία και Ουαλία άνοιξαν πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία. Και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι φίλοι των βιβλίων έσπευσαν στα βιβλιοπωλεία για να δουν, να αγοράσουν, αλλά και να… μυρίσουν, έπειτα από πολλούς μήνες, τα αγαπημένα τους βιβλία.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Nielsen BookScan, κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 17η Απριλίου σημειώθηκε αύξηση 33% σε όγκο και 32,5% σε αξία των

τυπωμένων βιβλίων που πωλήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά, κατά την εξεταζόμενη εβδομάδα πωλήθηκαν 3,7 εκατομμύρια βιβλία.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Το να επιστρέφεις ανάμεσα στα ράφια, ν’ αγγίζεις τα βιβλία και να μιλάς για τα βιβλία είναι ό,τι καλύτερο – οι προτάσεις βιβλίων είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι ήθελαν απελπισμένα. Αν δεν ξέρεις τι θέλεις να διαβάσεις, δε νομίζω ότι τίποτα μπορεί να υποκαταστήσει την επίσκεψη σε ένα βιβλιοπωλείο», δήλωσε στην εφημερίδα Guardian η Kate Skipper, στέλεχος της βρετανικής αλυσίδας Waterstones.

Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε από την πλευρά του την κατάσταση ο Paul Angel, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στο Μπόρνμουθ: «Είχαμε ανθρώπους που προσπαθούσαν να μυρίσουν τα βιβλία μέσα από τις μάσκες τους και απολύτως αξιοσέβαστους μεσήλικες που συμπεριφέρονταν σαν παιδιά σε ζαχαροπλαστείο. Είχαμε μία εξαιρετική πρώτη εβδομάδα. Ήταν υπέροχο που είδαμε κάποια γνώριμα πρόσωπα ξανά. Ανησυχούμε για κάποιους από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες μας, καθώς πολλές φορές είναι μοναχικοί και η τακτική τους επίσκεψη σε ένα βιβλιοπωλείο αποτελεί σημαντική εβδομαδιαία δραστηριότητά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα