Οι προσωπικές σημειώσεις του Ντάγκλας Άνταμς γίνονται βιβλίο

Λιγότερες από 24 ώρες χρειάστηκαν για να εξασφαλιστεί με τη μέθοδο του crowdfunding από περισσότερους από 1.000 δωρητές η αναγκαία χρηματοδότηση για την έκδοση ενός βιβλίου με προσωπικές σημειώσεις του συγγραφέα Ντάγκλας Άνταμς (1952-2001) από τον εκδοτικό οίκο Unbound.

Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο 42: Τhe Wildly Improbable Ideas of Douglas Adams

περιλαμβάνεται και ένα σημείωμα του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας με αποδέκτη τον… εαυτό του, στο οποίο αναφερόταν στη (συχνά επίπονη) διαδικασία της συγγραφής: «Το γράψιμο δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο άσχημο, όταν ξεπεράσεις το άγχος. Ξέχνα το άγχος, απλώς συνέχισε. Μην ντρέπεσαι για τα κακά σημεία. Μη ζορίζεσαι με αυτά. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο, μπορείς να επιστρέψεις σε αυτά και να τα ξαναγράψεις υπό το φως όσων ανακαλύπτεις αργότερα για την ιστορία. Είναι καλύτερα να έχεις σελίδες επί σελίδων υλικού για να δουλέψεις, και ίσως να βρεις ένα απρόσμενο σχήμα που μπορείς έπειτα να διαμορφώσεις και να αξιοποιήσεις κατάλληλα, παρά να έχεις μία μανιακά αναδιαμορφωμένη παράγραφο ή πρόταση. Όμως το γράψιμο μπορεί να είναι καλό. Του επιτίθεσαι, δεν το αφήνεις να σου επιτεθεί. Μπορείς ν’ αντλήσεις ικανοποίηση από τη συγγραφή».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ορισμένα σημειώματα του Άνταμς στα οποία μοιάζει να προφητεύει ιδέες που έγιναν πραγματικότητα πολλά χρόνια αργότερα, όπως η Βικιπαίδεια, το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και το e-book με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επτά χρόνια πριν κυκλοφορήσει το πρώτο Kindle, ο Ντάγκλας Άνταμς προέβλεπε: «Το πραγματικό ηλεκτρονικό βιβλίο θα είναι μία αυτόνομη συσκευή που θα συνδέεται ασύρματα στο διαδίκτυο».

Keywords
Τυχαία Θέματα