Ο Ράσελ Κρόου βοήθησε να σωθεί αγγλικό βιβλιοπωλείο

Το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο Bookbugs and Dragon Tales στο Νόριτς της Αγγλίας άνοιξε το 2019, όμως αναγκάστηκε να παραμείνει κλειστό για μεγάλο μέρος του 2020 και του 2021, λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας. Τώρα παλεύει για να παραμείνει ανοιχτό εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, που αυξάνει το κόστος των πάντων. Ευτυχώς, σε αυτόν τον αγώνα του βρήκε έναν απρόσμενο υποστηρικτή.

Το βιβλιοπωλείο

απηύθυνε διαδικτυακή έκκληση για συγκέντρωση πόρων ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του, καλύπτοντας τους λογαριασμούς και το ενοίκιο για τους επόμενους έξι μήνες. Σκοπός ήταν να συγκεντρωθούν 15.000 λίρες. Όμως χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του Νεοζηλανδού ηθοποιού Ράσελ Κρόου, που πρόσφερε 5.000 λίρες, το βιβλιοπωλείο εν τέλει μάζεψε σχεδόν 20.000 λίρες.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, που μίλησε στο BBC, ο Κρόου πληροφορήθηκε για την έκκλησή της από κάποιον φίλο του. Μάλιστα, η ίδια αντάλλαξε μηνύματα μαζί του, ενημερώνοντάς τον μεταξύ άλλων πως, επειδή προσέφερε πάνω από 500 λίρες, δικαιούται μία χρυσή «κάρτα πιστότητας» που του δίνει 10% έκπτωση στο κατάστημα εφ’ όρου ζωής. Όμως ο ηθοποιός αρνήθηκε, προτρέποντάς τη να κρατήσει την κάρτα και να την κορνιζάρει. «Είμαι σίγουρη ότι δεν έχει ανάγκη την έκπτωση 10% στις αγορές του εφ’ όρου ζωής. Αλλά ποιος ξέρει, ίσως αν βρεθεί στο Νόριτς μια μέρα να πεταχτεί να μας δει – κι αν όντως το κάνει αυτό, μπορεί και να τρελαθούμε τελείως!» σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα