Ο Πέτρος Κλαμπάνης σε streaming από το Half Note

08:17 6/3/2021 - Πηγή: Diastixo

Mε μια σειρά streaming live εμφανίσεων από κορυφαία σχήματα της σκηνής μας, το Half Note Jazz Club επέστρεψε κοντά μας... αλλιώς! Κάθε εβδομάδα και για μία εβδομάδα, ένα εξαιρετικό live ξεχωριστών Ελλήνων καλλιτεχνών μεταφέρεται στο σαλόνι του σπιτιού μας, μέσα από το viva.gr.

Γιατί η μουσική και οι τέχνες δεν σταματούν ποτέ! Ας ξαναπλησιάσουμε μαζί το… όνειρο, με όποιον τρόπο μάς επιτρέπεται, μέχρι να ξανασυναντηθούμε!

Σάββατο 6 – Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021
Petros Klampanis Trio (aka PKtrio) streaming από το live του στο Half Note

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Το πιάνο τρίο είναι, αν όχι το πιο διαδεδομένο, ένα από τα πιο διαδεδομένα σχήματα της jazz. Από το trio του Ahmad Jamal, του Oscar Peterson του McCoy Tyner, στα trio του Bill Evans ή του Keith Jarrett ή ακόμα πιο πρόσφατα του Brad Mehldau, ο ήχος αυτού του σχήματος είναι συνυφασμένος με την ιστορία της jazz. Υπάρχει άραγε χώρος για εξέλιξη;

Ο μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός Πέτρος Κλαμπάνης είναι περισσότερο γνωστός για τους πειραματισμούς του με μεγαλύτερα σχήματα. Όμως το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του trio album με τίτλο Irrationalities από το γερμανικό label Enja, το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως.

Σήμερα, παραμένοντας στην Αθήνα μακριά από το σχήμα του με τους Kristjan Randalu και Bodek Janke, προσκαλεί δυο νέους πολλά υποσχόμενους Έλληνες μουσικούς για να μας παρουσιάσουν κομμάτια δικά του, καθώς και covers. Το νέο αυτό τρίο του Κλαμπάνη, με τον drummer Jason Wastor και τον πιανίστα Ραφαήλ Μελετέα, θα μας προτείνει τη δική του εκδοχή για το πώς μπορεί να ακουστεί το πιάνο trio σήμερα.

Παίζουν οι μουσικοί:
Πέτρος Κλαμπάνης, μπάσο
Jason Wastor, drums
Ραφαήλ Μελετέας, πιάνο

Τιμή εισιτηρίου: 10€
Αγορά εισιτηρίων: Viva.gr

Πληροφορίες: 210.9213310 και www.halfnote.gr

https://www.youtube.com/watch?v=qX75SMSFpMU&app=desktop

Keywords
Τυχαία Θέματα