Ο Μάικλ Λούις επιστρέφει με αποκαλυπτικό βιβλίο για την πανδημία

08:17 4/2/2021 - Πηγή: Diastixo

Από την πανδημία του κορονοϊού εμπνέεται ο Μάικλ Λούις, συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων όπως Το μεγάλο σορτάρισμα (μτφρ. Νίκος Ρούσσος, Εκδόσεις Παπαδόπουλος 2015) και Η μεγάλη ανατροπή (μτφρ. Νίκος Ρούσσος, Εκδόσεις Παπαδόπουλος 2018), για το επόμενο βιβλίο του, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, από τους εκδοτικούς οίκους Norton και Allen Lane αντίστοιχα.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Το βιβλίο, με τίτλο The Premonition, αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που προέβλεψαν, εντόπισαν και πολέμησαν τον κορονοϊό, που κατανόησαν την ανάγκη να σκεφτούμε διαφορετικά, να μάθουμε από την ιστορία και να αμφισβητήσουμε τα πάντα δρώντας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να σώσουμε ζωές, κοινότητες, την ίδια την κοινωνία. Σημειωτέον ότι δεν πρόκειται για μυθιστόρημα και οι τρεις κεντρικοί χαρακτήρες του βιβλίου (ένας βιοχημικός, ένας υγειονομικός εργαζόμενος και ένας κυβερνητικός υπάλληλος που εργάστηκε στον Λευκό Οίκο) είναι υπαρκτοί, αλλά ο Λούις αποφεύγει να αποκαλύψει την ταυτότητά τους πριν από την κυκλοφορία του έργου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λούις, τα βιβλία του οποίου έχουν πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα, είχε κάνει μια προφητική δήλωση το 2019 στην εφημερίδα Observer, όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει για να απαιτήσουν οι πολίτες ηγέτες που να κατανοούν τη σημασία της επιστήμης, σε αντίθεση με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ: «Νομίζω ότι μια πανδημία ίσως να το κατάφερνε – μια πανδημία είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους αδιακρίτως, είναι κάτι από το οποίο δεν μπορείς να προστατευτείς ακόμα κι αν είσαι πλούσιος».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάικλ Λούις,maikl louis