Οι Γάλλοι δημιουργοί κόμικς απειλούν με μποϊκοτάζ σε διεθνές φεστιβάλ

08:17 4/2/2021 - Πηγή: Diastixo

Με μποϊκοτάζ στο διεθνές Φεστιβάλ του Ανγκουλέμ (Festival de la Bande Dessinée d’Angoulême) απειλούν οι Γάλλοι δημιουργοί βιβλίων κόμικς, διαμαρτυρόμενοι για τα πενιχρά τους έσοδα από τα έργα τους και ζητώντας την παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης, ώστε να μπορούν να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα από τη δουλειά τους.

Σε ανοιχτή επιστολή της, η γαλλική ένωση δημιουργών κόμικς διεκδικεί για τα μέλη της μεγαλύτερο μερίδιο επί των εσόδων από τις πωλήσεις κόμικς, υποστηρίζοντας πως σήμερα οι δημιουργοί εισπράττουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία μόνο ένα πολύ

μικρό ποσοστό των εσόδων και προειδοποιεί πως, αν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, που θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ του Ανγκουλέμ, δεν έχουν ληφθεί κατάλληλα μέτρα, τα μέλη της θα μποϊκοτάρουν το φεστιβάλ. Η επιστολή υπογράφεται από εκατοντάδες δημιουργούς, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα του χώρου.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Τα αιτήματα των δημιουργών φαίνεται πως υποστηρίζονται από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο περσινό φεστιβάλ, σύμφωνα με τα οποία οι δημιουργοί βιβλίων κόμικς εισπράττουν συνήθως μόλις το 8% των εσόδων από τις πωλήσεις. Κι αυτό την ώρα που, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, το 2020 οι πωλήσεις κόμικς σημείωσαν αύξηση 9% στη χώρα συγκριτικά με το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάλλοι,galloi