«ΑΙ»: Η λέξη της χρονιάς για το 2023

«ΑΙ», δηλαδή «τεχνητή νοημοσύνη» (Artificial Intelligence), είναι η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με την εκδοτική εταιρεία Collins, που ειδικεύεται στα λεξικά – μια λέξη της οποίας η χρήση έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο, ως αποτέλεσμα της αυξημένης χρήσης πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης και από το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με την Collins, η λέξη ΑΙ επελέγη επειδή «[η τεχνητή νοημοσύνη] έχει επιταχυνθεί με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και αποτελεί το κυρίαρχο θέμα συζήτησης του 2023», αφήνοντας πίσω της άλλους

όρους που έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς το τρέχον έτος, όπως το greedflation (η χρήση του πληθωρισμού ως δικαιολογία για την κερδοσκοπία) και το nepo baby (που χρησιμοποιείται για να περιγράψει γόνους διασήμων που έχουν κάνει καριέρα χάρη στο όνομα των γονιών τους).

Η ετήσια λέξη της χρονιάς επιλέγεται από λεξικογράφους που, σύμφωνα με την Collins, παρακολουθούν μια σειρά από πηγές, συμπεριλαμβανομένων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η περσινή λέξη της χρονιάς ήταν ο όρος «permacrisis» (μόνιμη κρίση), ενώ είχαν προηγηθεί το 2021 ο τεχνολογικός όρος «NFT» και το 2020 το «lockdown».

Keywords
Τυχαία Θέματα
2023,