Plaisio TechBusters @ IFA 2023 | Dōmo arigatō, Mr. Roboto!

23:33 3/9/2023 - Πηγή: Plaisio
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Robot Hub στην IFA Berlin παρουσιάζεται το μέλλον της ρομποτικής. Στην «καρδιά» αυτού του χώρου βρίσκεται το House of Robots, μια καθηλωτική εμπειρία για τους λάτρεις της τεχνολογίας!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Plaisio

Computers S.A. (@plaisioofficial)

Εκεί συναντήσαμε την «DESI®» (Δυσδαιμόνα), το κοινωνικό ρομπότ της Hanson Robotics που αναπτύχθηκε από την SingularityNET. Αποτελεί πνευματικό «τέκνο» του ρομποτιστή David Hanson και του Benjamin Goertzel (γνωστικού επιστήμονα, ερευνητή Τεχνητής Νοημοσύνης, CEO και ιδρυτή του SingularityNET) και είναι η… αδελφή του διάσημου ρομπότ «Sophia».

©2023 Plaisio Computers

Ετοιμόλογη και με χιουμοριστική διάθεση, είναι παράλληλα και η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Desdemona’s Dream και αποδεικνύει έμπρακτα τι είναι εφικτό όταν συνδυάζουμε τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης με τις δημιουργικές τέχνες.

Σε ερώτηση του κοινού για το αν αισθάνεται συναισθήματα, η «DESI®» απάντησε ότι αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο, είναι έτοιμη να διδαχθεί από τους ανθρώπους αλλά και να τους κάνει… ψυχοθεραπεία!

©2023 Plaisio Computers

Στο διπλανό περίπτερο, το τετράποδο ρομπότ της CeTI (Centre for Tactile Internet with Human-in-the-Loop) έκανε… χαρές σε μικρούς και μεγάλος, κουνώντας — αντί για την ουρά του — τον ενσωματωμενο στην πλάτη του βραχίωνα.

©2023 Plaisio Computers

Τετράποδα ρομπότ (Go1, B1) διαφόρων μεγεθών και ικανοτήτων έχει και στο περίπτερο της κινεζικής UNITREE Robotics®, η οποία συνεργάζεται με γνωστά εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες όπως το MIT, η Amazon, το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η DHL, η NVIDIA, η Samsung, η Facebook, η Google, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

©2023 Plaisio Computers

Ακριβώς απέναντι βρίσκεται η ομάδα της Robosen Robotics, κάποιες από τις υλοποιήσεις της οποίας έχετε σίγουρα χαζέψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της Τεχν. Νοημοσύνης και της ρομποτικής, η κινεζική εταιρεία έχει καταφέρει να δώσει «ζωή» σε πολλούς αγαπημένους ήρωες — όπως ο Optimus Prime, ο Grimlock, ο Bumblebee και ο Buzz Lightyear, ξυπνώντας το παιδί μέσα μας.

©2023 Plaisio Computers

Και μιας και μιλήσαμε για παιδιά, το διπλανό IFA Technology Playground ήταν ασφυκτικά γεμάτο με λιλιπούτειους επιστήμονες — κορίτσια και αγόρια κάθε ηλικίας που δοκίμαζαν τις ικανότητές τους με εκπαιδευτικά παιχνίδια STEM (Science, Technology, Engineering και Μathematics).

Η συγκεκριμένη πρωτοβολία ακούει στο όνομα «Hands on Technology» και υποστηρίζεται από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, όπως η LEGO, η Amazon, η Motorola, η John Deere και το Υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας.

©2023 Plaisio Computers

Τους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες του Robot Hub περιποιείται ο πλήρως αυτόνομος ρομποτικός μπάρμαν Yanu, ο οποίος σε συνεργασία με την Absolut σέρβιρε κοκτέιλ και αναψυκτικά, έχοντας στη διάθεσή του ούτε ένα ούτε δύο αλλά 45 (!) διαφορετικά μπουκάλια. Περιμετρικά της μπάρας υπάρχουν 3 οθόνες, μέσω των οποίων εκτελούνται — και πληρώνονται ανέπαφα — οι παραγγελίες.

©2023 Plaisio Computers

Η επόμενη υλοποίηση μας θύμισε τον Tony Stark/Iron Man, μόνο που εδώ το ρόλο του J.A.R.V.I.S. αναλαμβάνει η ρομποτική πλατφόρμα της HYDRABYTE.

Με την υποστήριξη του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δρέσδης, του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου και του Υπουργείου Εκπαίδευσης και Έρευνας, η εν λόγω startup ειδικεύεται στην ανάπτυξη ρομποτικών εργαλείων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους παραγωγικούς τομείς.

©2023 Plaisio Computers

Οι ρομποτικοι βραχίονες της HYDRABYTE ανιχνεύουν εμποδία σε πραγματικό χρόνο και μπορούν να προσαρμοστούν άμεσα στις νέες συνθήκες, προλαµβάνοντας τυχόν ατυχήματα στις γραμμές παραγωγής. Το σύστημα ελέγχεται από έναν συμβατικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, διατηρώντας το συνολικό κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

©2023 Plaisio Computers

Έχετε πισίνα; Οι ασύρματοι ρομποτικοί καθαριστές της σειράς Seagull Plus από την Aiper είναι έτοιμοι να… βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά της και σαν άλλος «Zima Blue» να καθαρίσουν κάθε εκατοστό της. Η εταιρεία διαθέτει 6 διαφορετικά μοντέλα, ένα εκ των οποίων προορίζεται για εξωτερική χρήση.

©2023 Plaisio Computers

Αποχαιρετήσαμε το House of Robots και το Hall 20, κάνοντας μία τελευταία στάση στο περίπτερο της Enchanted Tools. Εκεί μας περίμενε ο Miroka, ένα ρομποτάκι με καρτουνίστικα χαρακτηριστικά.

Προερχόμενος από τον φανταστικό κόσμο των Mirokaï, ο συμπαθέστατος αυτός χαρακτήρας ενσαρκώνει την έννοια της αποδοχής των θαυμάτων του άγνωστου. Από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες μέρες, αυτά τα φωτεινά όντα μας προσέχουν και μας καθοδηγούν προς την κατανόηση της διαφορετικότητας. Μας καθοδηγούν σε ένα ταξίδι που αναδιαμορφώνει τις σχέσεις μας με τους άλλους και τις δικές μας φιλοδοξίες. Ποίηση και τεχνολογία. Δύο διαφορετικοί κόσμοι σε ένα ρομποτικό σώμα.

©2023 Plaisio Computers

Ιδανικός για νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εστιατόρια, μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα ή να μεταφέρει εξοπλισμό, να κρατήσει συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους, να κάνει μία εταιρικό παρουσίαση πιο ξεχωριστή!

Για περισσότερα νέα, περισσότερη τεχνολογία και περισσότερη IFA 2023, ακολούθησε τον επίσημο λογαριασμό του Πλαισίου στο Instagram!

The post Plaisio TechBusters @ IFA 2023 | Dōmo arigatō, Mr. Roboto! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα