Plaisio TechBusters @ IFA 2023 | Βόλτα στο Sustainability Village!

21:01 3/9/2023 - Πηγή: Plaisio
Για πρώτη φορά στα χρονικά της IFA Berlin δημιουργήθηκε ένας ειδικός χώρος αφιερωμένος στο φλέγον θέμα των ηλεκτρονικών αποβλήτων (και όχι μόνο), το αποκαλούμενο Sustainability Village — μια πλατφόρμα για τους εμπειρογνώμονες του κλάδου για να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές βιωσιμότητας και να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Στο συγκεκριμένο

«χωριό» φιλοξενούνται μεγάλες αλλά και μικρές εταιρείες, γνωστες για την καινοτομία και τη δημιουργικότητά τους. Η παγκόσμια τεχνολογική βιομηχανία έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενο έλεγχο λόγω του σημαντικού περιβαλλοντικού της αντίκτυπου, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ ευθύνεται για το 2-3% των παγκόσμιων εκπομπών CO2.

Sunsync ©2023 Plaisio Computers

Έτοιμες να αντιμετωπίσουν το «τέρας» των ηλεκτρονικών αποβλήτων, εταιρείες όπως η γνωστή κατασκευάστρια οικιακών συσκευών Miele, η κατασκευάστρια αξεσουάρ RHINOSHIELD, η κατασκευάστρια συσσωρευτών και υβριδικών ηλιακών μετατροπέων Sunsync, η κατασκευάστρια φίλτρων CLEANR, η εταιρεία δημιουργίας φιλικού προς το περιβάλλον πλαστικού REPLA, η αυτοκινητοβιομηχανία TESLA, η κατασκευάστρια συσσωρευτών και συστημάτων αποθ. ενέργειας Dyness, η κατασκευάστρια φιλικών προς το περιβάλλον τηλεφώνων Fairphone, καθώς και ομάδες ηλεκτροτεχνητών — οι εταιρείες των οποίων υιοθετούν το ανοχτό πρότυπο αυτοματοποίησης KNX (VDE, ZVEH, ZVEI) — έφεραν τις προτάσεις τους στο Hall 2.2 και ενημέρωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης για το ρόλο της τεχνολογίας στη βιωσιμότητα.

Η βιομηχανία τεχνολογίας, ως ένας τομέας που ευδοκιμεί στην καινοτομία και την ταχεία πρόοδο, είναι σε μοναδική θέση να παρέχει λύσεις και να προσφέρει απτά αποτελέσματα στην επιδίωξή της βιωσιμότητας — η οποια αποτελεί πλέον έναν περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό μοχλό που αλλάζει την καθημερινή μας ζωή με αμέτρητους τρόπους.

MIele ©2023 Plaisio Computers

Ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευση ηλιακής ενέργειας, κυκλική οικονομία, πράσινα κτίρια, αποτελεσματικότερο φιλτράρισμα και επαναχρησιμοποίηση των υγρών λυμάτων, ακόμα και τράπεζες σπόρων — οι εταιρείες τεχνολογίας εφαρμόζουν εδώ και χρόνια εξειδικευμένα σχέδια δράσης προς αυτήν την κατεύθυνση, για την στήριξη της κοινωνίας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

©2023 Plaisio Computers

Για περισσότερα νέα, περισσότερη τεχνολογία και περισσότερη IFA 2023, ακολούθησε τον επίσημο λογαριασμό του Πλαισίου στο Instagram!

The post Plaisio TechBusters @ IFA 2023 | Βόλτα| Βόλτα στο Sustainability Village! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Plaisio TechBusters, IFA 2023 | Βόλτα, Sustainability Village,Plaisio TechBusters, IFA 2023 | volta, Sustainability Village