Plaisio TechBusters @ IFA 2023 | Ενεργειακή ανεξαρτησία!

18:12 3/9/2023 - Πηγή: Plaisio
Επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε την ενεργειακή ανεξαρτησία, τρεις από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές κατασκευάστριες συστημάτων φορητής ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας — η EcoFlow, η BLUETTI και η Jackery — παρουσίασαν τις νέες προτάσεις τους στο πλαίσιο της IFA 2023. Jackery | Power the off-grid living

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία συνυφαίνεται με την καθημερινή μας ζωή περισσότερο από ποτέ, η ζήτηση για αξιόπιστες και φορητές λύσεις ενέργειας έχει εκτιναχθεί

σε νέα ύψη. Φέτος, στην IFA Berlin 2023, η Jackery τράβηξε για άλλη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας παρουσιάζοντας τις τελευταίες καινοτομίες της: τις Solar Generator 1000 Plus και 300 Plus – δύο ισχυρές προσθήκες στη διάσημη σειρά ηλιακών γεννητριών τους.

©2023 Plaisio Computers

Αυτές οι συμπαγείς και φορητές γεννήτριες παρέχουν βελτιωμένη φορητότητα, ασφάλεια, αξιοπιστία και ευκολία στη χρήση, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα σε μια παγκόσμια βάση χρηστών.

Η Solar Generator 1000 Plus διαθέτει χωρητικότητα 2000W, αύξηση 20% σε σύγκριση με προϊόντα παρόμοιου επιπέδου. Επιπλέον, με έως και τρεις πρόσθετες μπαταρίες, η ηλιακή γεννήτρια μπορεί να επεκταθεί στις 5 kWh, επιτρέποντάς σου να αναβαθμίσεις τα οικογενειακά ταξίδια και να εξερευνήσεις την άγρια φύση, μακριά από το θόρυβο της πόλης, παρέχοντας ρεύμα σε οποιαδήποτε συσκευή σε διάστημα 1-3 ημερών. Η καινοτόμος τεχνολογία ChargeShield σε συνδυασμό με μια μπαταρία LFP (LiFePO4) μεγάλης διάρκειας ζωής (4000 κύκλων) εγγυάται ότι η Solar Generator 1000 Plus θα είναι ένας «πιστός σύντροφος» για τα επόμενα χρόνια.

©2023 Plaisio Computers

Με βάρος μόλις 5 κιλά, η Solar Generator 300 Plus εισάγει την έννοια της «ηλιακής γεννήτριας για το σακίδιο σου», παρέχοντας μια ευέλικτη και βολική ενεργειακή λύση. Και αυτή ενσωματώνει την τεχνολογία ChargeShield της Jackery, διασφαλίζοντας μέγιστη ασφάλεια. Χωρισμένος σε βαθμίδες, ο αλγόριθμος φόρτισης μεταβλητής ταχύτητας (stepped variable-speed charging algorithm) ενισχύει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά 50%, ακόμη και όταν αντιμετωπίζεις δύσκολες συνθήκες όπως οι υψηλές θερμοκρασίες.

©2023 Plaisio Computers

Ο σχεδιασμός της αναδιπλούμενης λαβής και το ελαφρύ προφίλ της την καθιστούν απίστευτα εύκολη στη μεταφορά, τη ρύθμιση και τη χρήση της. Η εισαγωγή ενός ολοκαίνουργιου ηλιακού πάνελ 40W σε μέγεθος βιβλίου ενισχύει περαιτέρω τον παράγοντα φορητότητας, επιτρέποντάς σου να αξιοποιείς την ηλιακή ενέργεια όπου κι αν σε βγάλει το ταξίδι σου. Επιπλέον, το εν λόγω ηλιακό πάνελ διαθέτει πιστοποίηση IEC (IEC TS 63163) από την TÜV, εξασφαλίζοντας απαράμιλλη ποιότητα και αξιοπιστία. Αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη (IP68), η Solar Generator 300 Plus δίνει έμφαση στην ανθεκτικότητα.

EcoFlow | Power a new world

Γνωστή για τους φορητούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας, η EcoFlow έχει επεκτείνει το όραμά της στις ενεργειακές λύσεις για κατοικίες.

©2023 Plaisio Computers

Τον Μάιο, στα ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η EcoFlow κυκλοφόρησε το EcoFlow PowerStream — τον πρώτο ενεργειακό σταθμό μπαλκονιού στον κόσμο με φορητή αποθήκευση. Αυτή η πρωτοποριακή καινοτομία επιτρέπει στους χρήστες να «συλλαμβάνουν» και να αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να τροφοδοτούν τα σπίτια τους ημέρα και νύχτα.

©2023 Plaisio Computers

Στη φετινή IFA η EcoFlow αποκάλυψε την τελευταία της καινοτομία: το EcoFlow DELTA Pro Ultra. Αυτή η λύση εφεδρικής ενέργειας για όλο το σπίτι λειτουργεί επίσης ως λύση οικιακής ενέργειας, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες απαράμιλλη εφεδρική ενέργεια και ανεξαρτησία. Παράλληλα, παρουσίασε το EcoFlow PowerOcean DC Fit, μια «retrofit» λύση αποθήκευσης μπαταριών που συνδέεται εύκολα με τα υπάρχοντα ηλιακά συστήματα, χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία φωτοβολταϊκής ζεύξης. Και τα δύο προϊόντα σχεδιάστηκαν από την EcoFlow για να κάνουν τις οικογένειες και τους ιδιοκτήτες σπιτιών ανεξάρτητους.

©2023 Plaisio ComputersBLUETTI | Stay Charged, Anywhere, Anytime

Με το ενεργειακό κόστος να ανεβαίνει στα ύψη, οι επιλογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας — όπως οι μπαταρίες — κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Η BLUETTI, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο καινοτόμους κατασκευαστές στο χώρο των λύσεων αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, επίλεξε τις εγκαταστάσεις του Messe Berlin για να παρουσιάσει στο καταναλωτικό κοινό το νέο οικιακό εφεδρικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας EP760, μαζί με αρκετούς νέους σταθμούς ενέργειας υψηλών προδιαγραφών.

©2023 Plaisio Computers

Με ευέλικτη χωρητικότητα έως και 19,8 kWh και μπαταρίες B500, το BLUETTI EP760 επιτρέπει στους καταναλωτές να εξατομικεύσουν το δικό τους ενεργειακό σύστημα με αυτή την αποθήκευση ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα μείνουν στο σκοτάδι, αφού μπορεί να ενεργοποιηθεί σε μόλις 10ms, εάν συμβεί διακοπή ρεύματος. Επιπλέον, η ισχύς των 7.600W διασφαλίζει τις οικιακές συσκευές, όπως τα ψυγεία, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς παρεμβολές.

©2023 Plaisio Computers

Όταν συνδέεται με ηλιακά συστήματα, το εν λόγω ενεργειακό σύστημα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να αποθηκεύουν δωρεάν ηλιακή ενέργεια με τον υψηλότερο ρυθμό (9.000W), συμβάλλοντας θεωρητικά στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας. Επιπλέον, η BLUETTI προμηθεύει το σύστημα με μπαταρίες LiFePO4 μακράς διάρκειας, οι οποίες αντέχουν στις φορτίσεις/αποφορτίσεις και τις ακραίες θερμοκρασίες, με διάρκεια ζωής που ξεπερνά τα 10 έτη.

©2023 Plaisio Computers

Για περισσότερα νέα, περισσότερη τεχνολογία και περισσότερη IFA 2023, ακολούθησε τον επίσημο λογαριασμό του Πλαισίου στο Instagram!

The post Plaisio TechBusters @ IFA 2023 | Ενεργειακή| Ενεργειακή ανεξαρτησία! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα