Τούρτα Μόκα

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Η σοκολάτα και ο καφές ήταν πάντα ταιριαστό ζευγάρι και έκαναν από ανέκαθεν θαύματα μαζί. Όπως αυτή η εύκολη πεντανόστιμη τούρτα!

Για το παντεσπάνι5 αυγά μέτρια1 φλιτζάνι ζάχαρη1 φλιτζάνι αλεύρι2 κουτ. σούπας κακάο1 κουτ. γλυκού καφές στιγμιαίος διαλυμένος σε 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό

Για
το σιρόπι¾ φλιτζανιού ζάχαρη¾ φλιτζανιού καφές φίλτρου1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Για τη γέμιση:200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη500γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση:Τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις και στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος.Χτυπάμε στην κουζινομηχανή τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει και προσθέτουμε στο τέλος τον διαλυμένο καφέ. Σταματάμε την κουζινομηχανή.Βάζουμε το αλεύρι και το κακάο σε σουρωτήρι και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας κυκλικά και με απαλές κινήσεις να ομογενοποιηθεί.Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί που ετοιμάσαμε σε στρώμα πάχους όσο ένα δάχτυλο και ψήνουμε για 20 λεπτά.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον καφέ και στη συνέχεια ένα σιρόπι, βράζοντας τον καφέ με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μαζί σε μέτρια φωτιά. Ενσωματώνουμε το κονιάκ κι αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.Ξεφουρνίζουμε το παντεσπάνι και αφήνουμε να κρυώσει κι αυτό. Το αναποδογυρίζουμε μέσα στο ταψί πιάνοντάς το από το χαρτί ψησίματος, ξεκολλάμε το χαρτί και το κόβουμε σε δύο ίσα παραλληλόγραμμα.Ετοιμάζουμε μια γκανάζ: Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ και τα 200γρ. από την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση. Ρίχνουμε καυτή την κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει και να γίνει ομοιογενής και λεία. Αφήνουμε να κρυώσει.Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και στο τέλος ενσωματώνουμε την κρύα γκανάζ ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.Στρώνουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπανιού σε πιατέλα σερβιρίσματος και ραντίζουμε με το μισό σιρόπι. Απλώνουμε από πάνω σε λεπτό στρώμα τη μισή μους και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπανιού. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και σκεπάζουμε την τούρτα με την υπόλοιπη μους.Πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

The post Τούρτα Μόκα appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα