Στραπατσάδα με φρέσκες ντομάτες, φέτα και βασιλικό

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Το ιδανικό μεσημεριανό του καλοκαιριού, δηλαδή ντομάτες με αβγά, φέτα και βασιλικό στο τηγάνι. Με ωραίο ψωμί φυσικά!

Υλικά για 2 άτομα2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέσηαλάτι, πιπέρι1 πρέζα ζάχαρη4 αβγάφυλλαράκια φρέσκου βασιλικούλίγη φέτα

Για το σερβίρισμαψωμί ψημένοβασιλικό

ΕκτέλεσηΠλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις πολτοποιούμε στο multi.Ρίχνουμε τον πολτό σε ένα τηγάνι
και το βάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο στα 4, αλάτι και μια τσιμπιά ζάχαρη. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να χάσει τα υγρά της και να σφίξει.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φυλλαράκια του βασιλικού και πετάμε το σκόρδο.Σπάζουμε τα αβγά μέσα σε ένα μπολ. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας παράλληλα με ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν.Βράζουμε μέχρι να ψηθούν ελαφρά τα αβγά, χωρίς να στεγνώσουν εντελώς.Πιπερώνουμε, προσθέτουμε, τη χοντροτριμμένη φέτα, μερικά επιπλέον φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε τη στραπατσάδα στο τραπέζι μαζί με το τηγάνι και φρυγανισμένο ψωμί.

Tips: Προσοχή δεν αφήνουμε το τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας ακόμη κι αν το έχουνε σβήσει, γιατί τα αβγά θα εξακολουθήσουν να ψήνονται. Είναι σημαντικό να μείνει ζουμερή η στραπατσάδα, κι όχι να παραψηθούν τα αβγά πριν τραβήξουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

The post Στραπατσάδα με φρέσκες ντομάτες, φέτα και βασιλικό appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα